80% hogere prijzen door tekort aan Egyptische bosuien

De prijzen voor Egyptische bosuien zijn fors gestegen. Volgens Mai Yassin, exportmanager bij Stars of Export, komt dat door een tekort op de markt. "De vraag naar bosuien is tegenwoordig erg groot, mede door het tekort op de markt. Dit tekort heeft geleid tot een prijsstijging van 80%, hoewel het hier niet om extra winst gaat. De teeltkosten zijn immers ook gestegen, vooral door de specifieke sortering die we doen, om alleen bosuien van de hoogste kwaliteit te leveren. Door de prijsstijging konden we dit seizoen ook minder zaken doen met de Britse markt. Op dit moment in het seizoen is het weer het belangrijkste onderwerp van de gesprekken in Egypte. Veel land is beschadigd door de weersomstandigheden en we zullen de percelen die we willen gebruiken zorgvuldig moeten selecteren."

Stars of Export was exposant op Fruit Logistica. Yassin stelt dat de verhuizing naar de CityCube geen positieve resultaten heeft opgeleverd: "Voor ons is Fruit Logistica altijd de beste plek geweest om de meeste van onze klanten in twee tot drie dagen te ontmoeten. Maar als exposant verwacht je ook een bepaald aantal bezoekers en onverwachte bestellingen. Wat dat betreft heeft deze editie van Fruit Logistica niet goed uitgepakt voor ons. De afgelopen 13 jaar waren de stands van Egypte te vinden in hal 2.1, maar dit jaar zijn we verhuisd naar hal B, ook wel de CityCube genoemd."

"Voor ons was het de eerste keer dat we terug waren in Berlijn sinds de pandemie en de locatie heeft ons parten gespeeld. Klanten konden ons moeilijk vinden en we hebben veel telefoontjes moeten beantwoorden om mensen de weg te wijzen. Het aantal bezoekers was ook lager dan we gewend zijn, aangezien hal B geen paviljoen is dat op de weg ligt van veel mensen. Mijn vader heeft vele jaren op Fruit Logistica geëxposeerd voordat ik mij bij hem aansloot, en hij had het gevoel dat er vroeger een andere sfeer en kracht heerste", besluit Yassin.

Voor meer informatie:
Mai Yassin
Stars of Export
Tel: +20 111 012 1741 (Egypte)
export@starsofexport.com   
www.starsofexport.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.