Amerikaans familiebedrijf Northwest Onion kiest voor Eqrader

Familiebedrijf Northwest Onion uit Oregon (VS) was op zoek naar een nieuwe oplossing voor hun verpakkingslijn, maar ging uiteindelijk voor een complete, nieuwe aftstaart-, sorteer- en verpakkingslijn. "We werkten al met dezelfde machines sinds mijn vader het bedrijf begon in de jaren tachtig, dus deze verandering is erg spannend," zegt Ryan Bennett, een van de huidige eigenaren.


De familie achter Northwest Onion: Greg Bennett met zijn zoons Tony en Ryan en hun gezinnen

Northwest Onion is al sinds 1985 een referentiepunt voor uien in de Willamette-vallei in west-Oregon: toen begon Greg Bennett het bedrijf namelijk. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste uienbedrijven in het gebied. Dagelijks rollen er talloze zakken uien van de band, die ze vervolgens verschepen naar klanten over heel de wereld, maar voornamelijk in de VS en in Azië. Greg’s twee zoons, Tony en Ryan, hebben zich inmiddels ook bij het bedrijf aangesloten. Een duidelijke taakverdeling hebben ze niet: ze zijn alle drie betrokken bij alle aspecten van het bedrijf.

Tijd voor een drastische verandering
Na bijna veertig jaar lang op dezelfde manier gewerkt te hebben was Northwest Onion klaar voor iets nieuws. ‘Het is moeilijk om de juiste mensen te vinden en arbeid wordt steeds duurder, dus wilden we van handwerk overstappen op geautomatiseerde technologie,’ legt Ryan Bennett uit. Momenteel werkt er een team van zo’n 30 mensen voor Northwest, maar ze hopen dat aantal terug te brengen tot 10 zodra de lijn operationeel is. Naast het minimaliseren van de arbeidskosten willen ze ook hun sorteerkwaliteit verbeteren. ‘Met de Eqrader kunnen we een superieur product leveren. Het geeft ons een gerust gevoel om uien de deur uit te sturen die optisch gesorteerd zijn: het is een kwaliteitsgarantie.’ Nortwest Onion is in hun omgeving het eerste bedrijf dat overstapt op een elektronische sorteerder, wat ze een voorsprong geeft op de concurrentie.

Totaalpakket
Aanvankelijk wilden Ryan en zijn familie alleen investeren in een nieuwe verpakkingslijn, maar zodra ze met Eqraft in gesprek raakten kozen ze ook voor een nieuwe Eqrader en afstaarter. ‘We realiseerden ons dat rustig aan automatiseren niet zou werken: het moest alles of niets zijn. We besloten dat het tijd was voor een drastische verandering,’ zegt Ryan. Nadat hij, Greg en Tony ook andere leveranciers hadden overwogen besloten ze dat Eqraft de juiste keuze was. ‘Ik had goede verhalen over ze gehoord: ze leken ons een solide bedrijf dat kwaliteit levert en veel expertise heeft op het gebied van engineering,’ legt hij hun keuze uit. ‘Nog een voordeel was dat ze ons een package deal konden aanbieden,’ vervolgt hij. ‘Eqraft neemt heel het proces voor zijn rekening, van waar het product de hal binnenkomt tot aan waar het op de vrachtwagen geladen wordt. Dat klonk ons een stuk aantrekkelijker in de oren dan voor elk deel van het proces met een apart bedrijf te moeten schakelen.’ De nieuwe lijn mag dan een behoorlijke investering zijn, Ryan vertrouwt erop dat het een groot verschil gaat maken. ‘Zodra we de cijfers op papier hadden gezet en het rendement van onze investering zwart op wit hadden, waren we akkoord.’

De nieuwe lijn van Northwest Onion, die op dit moment wordt geïnstalleerd, bestaat uit een afstaarter, een Eqrader en verschillende verpakkingsmachines. Tot nu toe zijn de afstaarter en de Baxmatic succesvol in bedrijf gesteld. ‘De volgende stap is de Eqrader, die waarschijnlijk komende zomer zal beginnen met draaien,’ zegt Nico Bredenhoff, projectmanager bij Eqraft. Net als Northwest Onion is hij erg blij met deze nieuwe samenwerking. ‘Het is een echt familiebedrijf,’ vertelt hij. ‘Heel de familie is ontzettend gastvrij: mijn collega’s en ik werden hartelijk ontvangen en we hebben elke dag samen geluncht. Het is een fijne en warme samenwerking.’

Voor meer informatie:
Eqraft
Rutger Keurhorst
+31 527 256 130
info@eqraft.com     
www.eqraft.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.