125 jaar HZPC bekroond met het predicaat Koninklijk

Maandag 27 februari 2023 vierde aardappelveredelaar HZPC haar 125-jarige bestaan. Voor HZPC was dit een dag met een extra gouden randje. Drs. A. A. M. Brok, Commissaris van de Koning van provincie Friesland, reikte maandagmiddag in Joure ook het certificaat voor het predicaat Koninklijk uit aan HZPC. Een bijzondere erkenning voor de internationale marktleider op het gebied van aardappelveredeling, pootgoedhandel en productconceptontwikkeling.

Verder kijken dan de eigen grenzen
In bijzijn van burgemeester Fred Veenstra van gemeente De Fryske Marren, ontving Gerard Backx, CEO van HZPC, het predicaat uit handen van de Commissaris van de Koning. Een bijzonder moment. Gerard Backx: "Wat we in 125 jaar HZPC hebben geleerd, is dat het loont om verder te kijken dan de eigen grenzen. Dat deden we toen, dat doen we nu nog steeds. Wij proberen met onze kennis en expertise een bijdrage te leveren aan het voeden van de wereldbevolking. Wij geloven dat de aardappel daar een grote rol in hoort te spelen. Om die reden zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe aardappelrassen. Rassen die het goed doen onder de lokale, klimatologische omstandigheden waar ze moeten groeien. Het predicaat Koninklijk is letterlijk een kroon op ons werk. Een erkenning voor onze werknemers, telers, kwekers, klanten en partners. Voor wat we doen en wat ons drijft. En daar ben ik ongelofelijk trots op."

Over het predicaat Koninklijk
Een predicaat Koninklijk wordt niet zomaar toegekend. Het staat symbool voor het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger. Als een bedrijf, organisatie, instituut of vereniging langer dan honderd jaar bestaat, komt het in aanmerking voor de toekenning van het predicaat. Daarnaast wordt van de onderneming en de bestuurders correct gedrag geëist. En staat de onderneming bekend om de expertise en de goede reputatie in de regio. Dankzij de toekenning van het Predicaat Koninklijk mag HZPC haarzelf nu Royal HZPC Group noemen. Onder Royal HZPC Group vallen de deelnemingen STET, HZPC en ZOS.

Aandacht voor 125-jarig bestaan
Uiteraard viert Royal HZPC Group in 2023 haar 125-jarig bestaan en wordt er het hele jaar aandacht aan deze mijlpaal besteed. "HZPC kijkt terug op een bijzondere geschiedenis, maar kijkt vooral naar het heden en de toekomst. Een toekomst waar nog een wereld valt te winnen op het gebied van voedselzekerheid. Een wereldwijde uitdaging waar HZPC een bepalende rol in wil blijven spelen." Lees meer over de afgelopen 125 jaar op www.hzpc.nl/125.

Voor meer informatie:
HZPC Holding  
+31 (513) 48 98 88
info@hzpc.com     
www.hzpc.com      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.