SMK nodigt Albert Heijn uit voor samenwerking 'topkeurmerken'

In reactie op de openstelling van het Beter Voor-keurmerk dat Albert Heijn openstelt voor derden, roept Stichting Milieukeur (SMK) op tot samenwerking met het On the Way to Planet Proof-keurmerk om te werken aan één duurzaamheidskeurmerk voor voeding. 

De systemen van Albert Heijn en SMK hebben inhoudelijk veel gelijkenissen. Aan het Albert Heijn keurmerk nemen 1100 boeren en tuinders deel.

On the way PlanetProof bestaat inmiddels 5 jaar, waaraan ruim 2800 boeren en tuinders deelnemen. Het keurmerk On the way to PlanetProof wordt toegepast door een breed scala van Nederlandse supermarkten (o.a. Jumbo, Lidl, Aldi, Plus en andere leden van SuperUnie). Ook in de schappen van Albert Heijn liggen producten met het keurmerk On the way to PlanetProof: bij zuivel, eieren en conserven.

"Eén transparant keurmerk voor duurzamere versproducten verlaagt de kosten voor boeren en telers op het gebied van verduurzaming en certificatie, en versterkt de positie van boeren en tuinders om hun duurzamere producten ook internationaal te verwaarden. Het vergroot bovendien de mogelijkheden om aan te sluiten bij overheidsregelingen, en erkenning te krijgen van maatschappelijke organisaties en consument. Samenwerking is een betere keuze voor boer, natuur, klimaat én consument", stelt SMK.

On the way to PlanetProof is één van de 12 Topkeurmerken van Milieu Centraal. In de keurmerkwijzer staan alle keurmerken.  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.