Kees van den Bosch, Freeland:

"Prijsniveau Egyptische uien dichtbij Hollandse"

Tholen - "De uienmarkt lijkt zich wat te stabiliseren. Het leek even of de bomen tot de hemel konden groeien, maar dat blijkt toch niet zo te zijn. De prijs voor de gele uien in de baal stabiliseert zich nu een beetje rond de 90 cent voor de 60/80 sortering", vertelt Kees van den Bosch van Freeland. "Speculanten moeten ook een keer van hun uien af en er lijkt wat meer product beschikbaar te komen dan een week of twee geleden."


Egyptische uienteelt

Tegelijkertijd is de vraag vrij breed. Zowel richting het oosten naar landen als Polen en Servië als richting het zuiden naar landen als Spanje en Italië wordt er goed naar uien gevraagd", vertelt Kees. "Ook richting het plantuienseizoen heerst er het nodige optimisme. De eerste plantuien komen half juni weer op de markt en daar is flink op ingezet dit jaar. Dat kan daarom ook weer een goede handel worden, maar degenen die nog willen instappen zijn te laat, want ze zijn allemaal uitverkocht."

Egyptische gele uien zijn nog maar sporadisch op de markt, merkt Kees. "Er is al wel wat gelost hier en daar, maar zeker nog geen grote aantallen. Die arriveren straks in april en mei. Maar de Egyptische oogst is dit jaar ook een stuk kleiner na de slechte opbrengsten van vorig jaar en het is nu ook vrij lastig om aan Egyptische uien te komen. De eisen die men stelt met de betalingen zijn vrij hoog en het prijsniveau van de Egyptische uien ligt dichtbij de Hollandse."

Voor meer informatie:
Kees van den Bosch
Freeland 
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
Tel.: +31 (0)591 670570
Mob.: +31 (0)6 51406694
kees@freeland.nl   
www.freeland.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.