Kamper leefstijlakkoord

Vitamientje.nl maakt lefover-pakketten om gezond betaalbaar te houden

Tholen - Als markthandelaren wil Vitamientje.nl meer klanten helpen om de gezonde keus ook de betaalbare keus te laten zijn. “Omdat ongezond voedsel vaak goedkoper is, maken veel mensen die op een bestaansminimum zitten helaas vaak de verkeerde keus. Daarom verkopen we sinds enge tijd left-over pakketten. Vanuit het Kamper Leefstijlakkoord hebben we al een heleboel van dit soort pakketten aan de voedselbank mogen leveren. Zo kunnen mensen ervaren wat gezond eten voor hun gezondheid kan betekenen”, aldus Harmen Westerink. 


Harmen en Bertjan Westerink

Gemeente Kampen is voortvarend aan de slag om de gezondheid van hun inwoners daarbij een handje te helpen. Vanavond staat de informatiebijeenkomst Betaalbaar en gezond eten op het programma. Partner Vitamientje.nl helpt mee aan deze avond waar inwoners informatie en tips om de consumptie van groenten en fruit te stimuleren. “We willen ook een stukje ambassadeurschap voor de sector op ons nemen”, vertelt Harmen.

Vitamientje.nl is hiervoor een speciaal inkooptraject gestart waarbij ze incourante handel opkopen zodat ze deze tegen een gereduceerd tarief kunnen leveren. Ook verkopen ze deze pakketten op maandag aan de zaak, op de markt hebben ze een soort opruimhoekje. Zo kunnen ze de doelgroep die wat minder te besteden heeft ook bedienen. Harmen: “Hopelijk kunnen we met steun van de gemeente dit structureel maken, om de extra arbeidskosten te dekken.”

Verder zijn ze ook een samenwerking aangegaan met orthomoleculair therapeut Celien van Dalen van Reflex Zwolle. “Dat is gekomen door een klant die deze praktijk aanbeveelde. Deze klant had veel baat bij de begeleiding van Reflex Zwolle in haar voedingspatroon en ging ook veel meer groenten en fruit gebruiken. Zo zijn we in contact gekomen en zijn we gaan bekijken welke leuke acties we samen kunnen opzetten.”

Al die extra activiteiten kan Vitamientje.nl alleen maar doen doordat de broers er samen de schouders onder te zetten. Ook de rustige handel in de winterperiode laat meer ruimte om nieuwe initiatieven uit te werken. Maar de drukke tijd staat komende weken op aanbreken. “We zijn gestart met (import)aardbeien en de eerste asperges liggen op de kraam. Klanten zijn er nog niet zo enthousiast over als vorig jaar rond deze tijd. Als het weer beter wordt, dan weet ik zeker dat het weer helemaal ontploft. Dan moeten we alle zeilen bijzetten om het in goede banen te leiden”, besluit Harmen.

Voor meer informatie:
Harmen Westerink
Vitamientje.nl
+31 (0)6 - 20704847
harmen@vitamientje.nl  
www.vitamientje.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.