Asperges, oesters en ‘champagnebier’ in Yerseke

Maandag vertrok 'asperge-chef' René Brienen van restaurant Brienen aan de Maas in alle vroegte voor een gastronomische trip vanuit Limburg naar Yerseke aan de Oosterschelde. Bestemming was restaurant De Oesterij, waar hij door vleesproducent Livar was uitgenodigd om voor een select gezelschap koks de bereiding van zijn beroemde hooiham te komen demonstreren. Bij de aanwezigen was onder meer driesterren chef Jacob Jan Boerma.

Naast deze 'kooktraining' voor Brienen’s aanstaande trip naar Zwitserland was het doel van zijn bezoek aan de Oesterij een ouderwetse ruilhandel, om behalve het Limburgse witte goud ook geel goud én zilt goud mee naar Zwitserland te kunnen nemen. "Eigenaar Jean Dhooge van de Oesterij stond klaar met drie kistjes kraakverse Oosterschelde oesters, het zilte goud dat ter plekke werd omgewisseld voor de witgouden asperges."

Ook eigenaren Piet Tirion en Pieter van Doorn van het 'champagnebier' Vuurzee waren naar Yerseke gekomen, om daar René Brienen persoonlijk te overtuigen dat een aantal maanden verblijf van enkele pallets Vuurzee in de oesterputten van Jean Dhooge dit gele goud tot een perfecte begeleider maakt van onder meer asperges met oesters. "Missie geslaagd!", zo luidt het vanuit de heren.

Bron: René Brienen


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.