Gerrit van Gelder en Lycke van Boekel over Paasverkoop richting horeca

"Alle fruitbomen in bloesem en de terrassen weer open"

Tholen - De AGF-verkoop richting de horeca verloopt volgens Gerrit van Gelder van Van Gelder groente & fruit momenteel erg goed. "We verwachten heel veel van deze week. Waar je met Kerst ziet dat er echt vraag is naar specifieke producten, zie je met Pasen een veel bredere vraag. De ene wil asperges, de ander kiest voor een kasbloemkooltje. Al zijn de klassiekers zoals Hollandse asperges, aardbeien en voorjaarsgroenten ook dit jaar weer de hardlopers."

"De grootste uitdaging is momenteel de beschikbaarheid. Dat zien we momenteel onder meer met de Marokkaanse tomaten, waarvoor een exportlimiet geldt. Met komkommers zijn we net overgeschakeld op Hollands product. De beschikbaarheid van paprika's is nu iets ruimer. Ook het zachtfruit komt een beetje los en gaat weer leven in de markt. Maar al met al is het wel elke dag een uitdaging om alle volumes bij elkaar te krijgen en uit te leveren. Doordat we goed samen werken met onze klanten en ze de bestellingen op tijd doorgeven lijken we, dankzij de enorme inzet van onze medewerkers, te slagen voor deze uitdaging."

"Verder zien we de vraag naar plantaardige producten enorm toenemen. Als AGF-sector kunnen we perfect meeliften op de vegan trend", is de stellige overtuiging van Gerrit. "Wij bieden inmiddels een mooi assortiment plantaardige producten aan. Dat is nu met Pasen wellicht iets minder een item, maar deze ontwikkeling gaat momenteel wel heel snel."

Waar met de kerstdagen sommige restaurants onder meer door personeelsgebrek besloten om de zaak met de feestdagen dicht te houden of met minder capaciteit te draaien, is daar volgens Gerrit met Pasen geen sprake van. "Iedereen is open en wil knallen met de feestdagen."

Ook de indoorteelt van sla en kruiden heeft Van Gelder weer in het assortiment. "Vorig jaar moesten we hier tijdelijk mee stoppen vanwege de stijgende energieprijzen, maar inmiddels zijn we weer volledig opgestart. Ik geloof nog altijd in vertical farming en zie ook voor de Nederlandse markt de nodige kansen. Gisteren was ons indoorassortiment bijvoorbeeld al volledig uitverkocht."

Van Boekel AGF
Ook Lycke van Boekel van Boekel AGF Horeca-groothandel spreekt van een flinke drukte bij de horeca. "Het terrassenseizoen is geopend en iedereen wil op het terras zitten dit weekend. Eigenlijk alle horeca-ondernemers zijn met Pasen volledig open. Met Kerst zag je nog weleens dat sommige zaken een familiedag inplanden, maar daar is nu geen sprake van."

Voor Boekel AGF betekent het dan ook dat het bedrijf op Tweede Paasdag geopend is. "Dit zijn voor onze klanten de topdagen, dus dan willen we ook de juiste service kunnen verlenen. Uiteraard proberen we er ook voor ons eigen personeel op deze feestdagen wat leuks van te maken," vertelt Lycke, die inmiddels zo'n zestig collega's in dienst heeft.

Gevraagd naar de hardlopers, noemt Lycke de avocado's een topper. "Verder merken we veel vraag naar eetbare viooltjes, waarbij er ook steeds specifieker naar bepaalde kleuren wordt gevraagd. Recent hebben we ook de algenpoeders van Koppert Cress opgenomen in het assortiment. Dat zijn producten die niet bij de supermarkt liggen en daar zijn chef-koks naar op zoek, want daarmee kunnen ze zich echt onderscheiden en bijzondere borden opmaken. Verder blijven asperges met Pasen altijd in trek."

"We komen uit een periode met grote tekorten en torenhoge prijzen, waarbij er zelfs 5 euro voor een bloemkool werd betaald. Gelukkig gaat nu het Hollands groenteseizoen voorzichtig van start en komt er iets meer lucht in, daar zijn we wel blij mee", aldus de onderneemster. Vanuit  ‘s-Hertogenbosch voorziet Boekel AGF de horeca in heel Nederland van groenten en fruit. "We leveren praktisch van Alkmaar tot Maastricht, alleen in Groningen en Friesland komen we zelf niet, maar leveren we wel via externe transporteurs."

Voor meer informatie:
Gerrit van Gelder
Van Gelder Groente en Fruit
Krommeweg 10
2988 CB Ridderkerk
Tel: 06 17 94 65 50
gvangelder@vangeldernederland.nl       
www.vangeldernederland.nl 

Lycke van Boekel
Boekel AGF Horecagroothandel
De Meerheuvel 8
5221 EA ’s-Hertogenbosch
info@boekelagf.nl 
www.boekelagf.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.