Kees Schouten, Altena Potatoes:

"Malta-aardappelen komen als geroepen vanwege beperkt aanbod nieuwe oogst"

Tholen - Deze week zijn bij Altena Potatoes in Veen de eerste volle auto's met Santé aardappelen uit Malta gelost. "Vorige week zijn we al voorzichtig gestart, maar dat mocht nog geen naam hebben. Nu kunnen we echt van start", vertelt Kees Schouten.

"Naar de eerste Malta-aardappelen is altijd vraag, maar met het zonnige weer dat nu zijn intrede heeft gedaan en Pasen in het vooruitzicht verwacht ik dat dit zeker niet minder zal zijn", zegt Kees. "En hoewel de prijzen best stevig zijn, willen veel klanten graag instappen. Met name de marktjongens zitten te springen om nieuwe oogst."


Kees op bezoek bij Raphael Scerri in Malta

"En de alternatieven met de importaardappelen zijn beperkt. Marokko heeft een exportverbod, waardoor we nauwelijks Nicola's op de markt zien. En ook uit andere landen komt er maar weinig nieuwe oogst binnen. Egypte stuurt wel aardappelen, maar van een wisselende kwaliteit. Malta heeft zelf door de regenval ook een lagere oogst."

Altena werkt al sinds jaar en dag samen met het Maltezer aardappelbedrijf Quality Fruit & Vegetables, waar Raphael Scerri de scepter zwaait. De aardappelhandel volgt de Santé-aardappelen later in het seizoen op met de bekende rassen Alpha en Musica.

Voor meer informatie:
Kees Schouten
Altena Potatoes
Veensesteeg 15
4264 KG Veen 
Tel: +31 (0) 416 392 565
Mobiel: +31 (0) 653 127 488
kees@altena-bv.nl        
www.altenapotatoes.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.