Zaaien voor UIKC-proeven in volle gang

Tholen - Deze week is het UIKC weer gestart met het zaaien van de proeven bij de Rusthoeve op het proefveld dat op de Landelijke Uiendag van 24 augustus weer aan de uiensector kan worden gepresenteerd. De rassenproeven voor het zuidwesten vinden dit jaar plaats in Ovezande, zodat de beschikbaarheid van water geen probleem vormt.

"Nog meer dan andere jaren zijn de proeven gericht op weerbaarheid, onder meer met verhoogde bedden en teelt op aardappelruggen, maar we hebben ook weer proeven met druppelirrigatie en biostimulanten, waarbij we ook middelen mee kunnen geven met de druppelslangen", vertelt Luc Remijn van het UIKC.

"We hebben weer een kali-proef liggen, een proefveld voor een fungiciden en ook de bestrijding van trips krijgt weer de nodige aandacht. Tevens zijn we vanwege het krimpende middelenpakket steeds meer niet-chemische middelen aan het testen en is er veel aandacht voor mechanische onkruidbestrijding."

Het UIKC heeft dit seizoen flink geïnvesteerd om de proeven te optimaliseren, onder meer door aanschaf van een fertigatiecontainer en een tweede zaaimachine. Bovendien is de teeltsoftware verder geautomatiseerd om de proeven aan te sturen.

"Al met al zijn we weer goed voorbereid om dit jaar een interessante teelt- en rassenproeven uit te voeren. In het zuidwesten zijn de uien nu gezaaid, de rassenproeven in Schoonlo en Dronten volgen later nog, want daar was het nog niet droog genoeg. Binnenkort gaan we de laatste uien uit Dronten van de oogst 2022 beoordelen, dus zo maken we de cirkel weer rond", besluit Luc.

Voor meer informatie:|
Luc Remijn
UIKC
T +31 186 57 30 11
M +31 6 53 26 11 72
L.Remijn@delphy.nl  
www.uikc.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.