Prijzen weer gestegen op Oekraïense uienmarkt

De prijzen op de uienmarkt in Oekraïne zijn deze week weer gestegen, melden analisten van EastFruit. Volgens sommige handelaren is dit het gevolg van de seizoensgebonden uitputting van de voorraden bij lokale teeltbedrijven en de toegenomen aankoopactiviteit van groothandelsbedrijven.

Volgens de dagelijkse prijspeilingen verzenden de Oekraïense telers uien vandaag niet goedkoper dan 38-45 UAH/kg (€ 0,94-1,11/kg), wat gemiddeld 10% duurder is dan aan het einde van de vorige week.

Ondanks een nieuwe prijsstijging neemt de vraag naar uien dagelijks toe bij een acuut tekort aan lokale uien. De uienvoorraden in de bewaring van de Oekraïense telers zijn het laagst in vergelijking met de vorige twee seizoenen. De meeste teeltbedrijven hebben alle beschikbare hoeveelheden al verkocht en degenen die nog voorraden hebben, zijn nu gestopt met de afzet, waardoor de markt wordt opgeblazen en de prijzen bijgevolg stijgen.

In Oekraïne zijn uien tot nu toe gemiddeld al 3,7 keer duurder dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens de handelaren zullen de positieve prijstrends op de uienmarkt aanhouden tot de massale aankomst van uien van de nieuwe oogst.

Voor meer informatie: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.