Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug in de zomervakantie lange tijd dicht

De volledige afsluiting van de Heinenoordtunnel zorgde in de meivakantie voor aanzienlijke verkeershinder in de regio Rotterdam. Ook op de omleidingsroutes slipten de wegen vol. Helaas is hinder door de wegwerkzaamheden bijna niet te voorkomen. Maar bedrijven kunnen wel maatregelen nemen om de hinder zoveel mogelijk te minimaliseren, zo meldt evofenedex. De brancheorganisatie geeft tips hoe je als bedrijf zo goed mogelijk kunt omgaan met de situatie. 

"De infrastructuurwerkzaamheden zullen naar verwachting gedurende meerdere jaren aanzienlijke hinder veroorzaken in de regio Rotterdam", zegt Thomas Reitsma, manager Kerngebied Vervoer bij evofenedex. "Het is nu het moment voor bedrijven om zich hiervan bewust te worden en hun logistieke proces aan te passen. Je kunt dan denken aan het optimaliseren van voorraadbeheer, herplannen van routes of gebruikmaken van binnenvaart of spoor. Denk ook aan het proactief delen van informatie in je logistieke keten om gezamenlijk verstoringen te voorkomen en verwachtingen te managen. Voorzie je problemen of heb je een bruikbare tip? Laat het ons weten, wij staan in nauw contact met Rijkswaterstaat."

Bereid je voor op de zomervakantie
"We adviseren je om vooruit te kijken naar de geplande afsluitingen en je planning en routes alvast aan te passen. Een overzicht van de geplande werkzaamheden voor de regio Rotterdam is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.

In de zomervakantie gaan de Heinenoordtunnel en de Haringvliettunnel zelfs een aantal weken dicht. De Rijkswaterstaat heeft hiervoor een werkplanning gepubliceerd op zijn website. Uitloop van werkzaamheden is daarbij mogelijk." De planning van Rijkswaterstaat ziet er als volgt uit:

Afsluiting Heinenoordtunnel

  • 19 tot en met 22 mei 2023 (Hemelvaart)
  • 2 tot en met 5 juni 2023
  • 8 en 9 juni 2023
  • 5 augustus tot en met 1 september

 Afsluiting Haringvlietbrug

  • 9 juni tot en met 28 juli

Kiltunnel (tolvrij)
Gedurende de renovatiewerkzaamheden aan de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug is de Kiltunnel tolvrij. Tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel kun je tolvrij gebruikmaken van de Kiltunnel in dezelfde rijrichting. Dus als de Heinenoordtunnel in de rijrichting naar de Hoeksche Waard is afgesloten, is de Kiltunnel in de rijrichting naar de Hoeksche Waard tolvrij en vice versa.

Voor meer informatie: evofenedex


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.