Krap aanbod van gele uien laat promotiedeur open voor Vidalia-uien

"We waren vorige week klaar met oogsten en de overgang duurt ongeveer een week, omdat we de uien die uit het veld zijn gekomen nog aan het sorteren zijn," zegt John Williams, directeur verkoop en marketing van LG Herndon Jr Farms.

De totale oogst van Vidalia-uien is dit seizoen in Georgia licht gedaald. "Er was enig verlies door de vorst met Kerst en Nieuwjaar toen de uien nog vrij klein waren of net waren geplant," zegt Williams. "Maar we dachten dat het verlies groter zou zijn dan het is, dus we zijn best tevreden met hoe de oogst is uitgepakt qua hoeveelheid en hoeveel we hebben kunnen opslaan." LG Herndon Jr. Farms heeft een goed aanbod van Vidalia's voor de zomer.

Meer vraag
De vraag naar Vidalia's is zeer sterk en de prijzen zijn stabiel. Williams merkt op dat het aanbod van westerse gele uien krapper is geworden en dit kan de deur openen voor de promotie van zoete uien. "We zien meer vraag naar onze uien. Er zijn telers van verschillende grootte en sommigen zijn klaar voor de oogst, dus we zouden wat zaken kunnen oppikken voordat er nieuwe importzoete uien beschikbaar zijn voor juni en juli," zegt hij.

Met de zomer voor de deur zijn er ook veel uiengerelateerde feestdagen zoals Memorial Day, Vaderdag en 4 juli: allemaal grote barbecuefeesten. LG Herndon Jr Farms werkt voor het tweede jaar samen met de Gary Sinise Foundation en de twee weken voor Memorial Day en de twee weken voor 4 juli worden de verpakkingen samengevoegd met die van de stichting van de Forrest Gump-acteur. "Dit jaar hebben we speciale displays zodat retailers hun zakken kunnen uitstallen. We hebben daar veel respons op gekregen," zegt Williams, die opmerkt dat het bedrijf in het kader van de samenwerking tot € 23.344 aan de stichting kan schenken.

Voor meer informatie:
LG Herndon Jr Farms, Inc
+1 (912) 565-7640
John@vidaliasfinest.com
www.vidaliasfinest.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.