David Hage, Alvantho:

"Ik durf op dit moment nog geen datum voor de eerste veildag te noemen"

Tholen - Mondjesmaat werden afgelopen week de eerste vroege aardappelen van onder plastic gerooid. Voor de veiling in Sint Annaland zijn de volumes echter nog te beperkt om de klok te laten draaien. "Ik durf op dit moment nog niet eens een datum te noemen", zegt veilingdirecteur David Hage. Vorig jaar werden op 31 mei de eerste vroege aardappelen al geveild. 


David Hage op de eerste veildag vorig jaar

"Het is erg grillig allemaal. Nu hebben we prachtig weer, maar het droge weer met veel wind maakt het tegelijkertijd niet al te groeizaam", vervolgt David. "Daarbij is er dit jaar een stuk minder plastic gelegd. Dat beetje aardappelen onder plastic kan nu wel gerooid worden, maar of we vervolgens de aansluiting kunnen maken, is momenteel echt nog spannend."

"Maar we moeten reëel zijn en als je op het land kijkt, dan heeft het nog best even een aanlooptijd nodig voordat er volumes gerooid kunnen worden. En als de veilingklok gaat draaien, moeten we wel continuïteit kunnen garanderen. Vanavond hebben we onze algemene ledenvergadering en ik ben benieuwd of de telers een uitspraak durven te doen over de start", aldus David. "Maar we zien het zeker niet alleen negatief. Als het weerbeeld verandert, kan de situatie ook weer snel omslaan en zullen we ook weer vlot voldoende aanbod hebben."

Voor meer informatie:
David Hage
Alvantho
Langeweg 11
4697 ZG St. Annaland
+31 (0)166 652 450
veiling.sa@alvantho.nl  
www.alvantho.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.