Uien- en worteltekorten in Kenia laten prijzen de pan uitrijzen

Gezinnen in Nyeri, in centraal Kenia, moeten meer betalen voor AGF, omdat de prijzen ervan blijven stijgen. De prijzen van uien en wortelen zijn gestaag gestegen en handelaren schrijven de prijsstijgingen toe aan een oogsttekort.

Een kilo wortelen wordt momenteel verkocht voor Sh120 tot Sh150 per kilo. Dit is een prijsstijging van 100 procent in minder dan twee weken, toen een kilo voor Sh50 per kilo werd verkocht. En niet alleen wortelen verdwijnen langzaam van de markt; ook uien zijn minder verkrijgbaar. Op dit moment wordt een kilo uien verkocht voor Sh100 per kilo, komende van Sh40 per kilo.

De prijzen van erwten en aardappelen beginnen echter te dalen. Op dit moment wordt de prijs van een kilo erwten verkocht voor Sh70, tegen 250 vorige maand, en de prijs van een verpakking van 17 kilo aardappelen voor Sh700, tegen Sh1500 vorige maand.

[Sh100 = €0,67]

Bron: kenyanews.go.ke


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.