Laatste luchtuien verladen bij Waterman Onions

"Alleen voldoende regen kan verhitte start van het nieuwe uienseizoen afkoelen"

Tholen - Bij Waterman Onions zijn deze week de laatste losse 'luchtuien' verladen, het overige gedeelte komt nog uit de kistenkoeling. "En zo is het scenario wat we in februari dachten dat de uien in april op zouden zijn, toch weer niet uitgekomen", constateert Wim Waterman. "Blijkbaar raakt de markt toch in een soort van overlevingsmodus en gaan de uien eigenlijk nooit op."

"Wat hierbij wel heeft meegespeeld, zijn de hoge prijzen. Hierdoor haken met name de overzeese bestemmingen toch eerder af. Zeker in Azië en Afrika hebben we dat gezien. Binnen Europa is dat iets minder een issue, ook omdat je hier niet met invoerrechten te maken hebt", aldus de verpakker uit Emmeloord, die dit jaar haar 25-jarig bestaan viert.


De laatste luchtuien van Meijer uit Zeewolde

"Al met al is het een heel bijzonder seizoen geweest, maar dit keer is het ook positief geëindigd. Met deze oplopende prijzen heeft iedereen in de keten die wakker was, wat kunnen verdienen. Vanaf het aflandseizoen hebben de telers al kunnen profiteren van de goede prijzen. Wel was het kwalitatief maar een matig seizoen door de moeizame omstandigheden in het groeiseizoen. Niet alle uien zullen verpakt worden, er zal ook nog wel een gedeelte zijn weg vinden richting industrie."

Op de vraag naar de verwachtingen voor de nieuwe oogst, antwoordt Wim: "Vanuit Zeeland komen er verontrustende berichten, maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken. De start van het nieuwe uienseizoen is verhit en alleen voldoende regen kan de markt afkoelen. De prijs van de oude uien gaat nu naar de nieuwe toe, of andersom, maar de markt moet zich echt nog settelen. Er wordt wel van alles geroepen, maar er worden nog weinig zaken gedaan."

Voor meer informatie:
Wim Waterman
Waterman Onions
Hannie Schaftweg 12
8304 AR Emmeloord
+31 (0)527 617 496
wim@waterman-onions.nl
www.waterman-onions.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.