Volvo Trucks presenteert elektrische trucks met grotere actieradius

Volvo Trucks introduceert nieuwe, krachtigere accu’s voor het middelzware elektrische trucksegment, die een grotere actieradius tot 450 km kunnen leveren en het mogelijk maken om nog meer stedelijk transport te elektrificeren, zo meldt de fabrikant.

"Dankzij krachtigere accu’s in Volvo's reeks middelzware vrachtwagens, de Volvo FL en Volvo FE Electric, is het nu mogelijk om de overgang naar stiller en schoner stadsvervoer te versnellen. De nieuwe accu’s bieden 42% extra energiecapaciteit en kunnen daardoor een totale actieradius tot 450 km per laadbeurt leveren."

Langere routes of diensten
Dit betekent dat de trucks de meeste soorten routes en opdrachten in stedelijke gebieden aankunnen, maar ook energie kunnen leveren voor opbouwen die veel stroom vragen, zoals in de afvalverwerking of bouw. De extra energie kan ook worden gebruikt voor het rijden van langere routes of diensten, zonder dat de truck hoeft te worden opgeladen. Als gevolg van de verbeterde accu's heeft de Volvo FL Electric nu een actieradius tot 450 km, terwijl de Volvo FE Electric een actieradius tot 275 km heeft.

Minimale emissies en geluid
"Met een actieradius tot 450 km zijn onze elektrische trucks klaar om de volledige vloot van diesel distributietrucks van onze klanten te vervangen. De Volvo FL en FE Electric produceren minimale emissies en geluid, wat goed is voor het klimaat, de bestuurder en iedereen die in de stad woont en rijdt”, zegt Jessica Sandström, SVP Product Management bij Volvo Trucks.

Minder accu’s, meer laadvermogen
De hogere capaciteit betekent ook dat er minder accu's nodig zijn voor hetzelfde vermogen dat nu beschikbaar is. Als de opdrachten uitgevoerd kunnen worden met een kleinere actieradius, kan het laadvermogen worden verhoogd door minder accu’s te gebruiken - met een toename van het laadvermogen van 500 kg voor elke accu die niet wordt meegenomen.

"Voor sommige klanten is het belangrijker om extra laadvermogen te hebben dan om het bereik te maximaliseren. Wij werken nauw samen met onze klanten bij het kiezen van de beste oplossing," zegt Jessica Sandström.

CO2 besparen
Door een Volvo FL- of Volvo FE-dieseltruck te vervangen door een elektrische versie die gebruik maakt van groene stroom op een typische route, kan jaarlijks ongeveer 30 ton CO2 worden bespaard. De vernieuwde Volvo FL en FE Electric zijn nu te bestellen voor levering in het najaar van 2023.

Sinds Volvo Trucks in 2019 begon met de productie van volledig elektrische trucks, heeft het bijna 5.000 elektrische trucks verkocht in 40 landen over de hele wereld. Het doel is dat in 2030 de helft van de wereldwijde verkoop van trucks elektrisch is.

Bron: Volvo Trucks


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.