Demodag Agro-ecologisch Proefplatform Hansbeke

Het ILVO organiseert op 29 juni 2023 een demodag op het Proefplatform te Hansbeke. Op deze velden kan men zien hoe een landbouwsysteem met een minimum aan kosten stabiele en betrouwbare oogsten haalt.

Bedrijfsleider Felix de Bousies doet beroep op consulent Alain Peeters en ILVO om zijn akkerbouwbedrijf met granen en peulvruchten over te schakelen op een agro-ecologisch bedrijfssysteem zonder gewasbeschermingsmiddelen, kunstmest en ploegen. Alain Peeters hielp bij het ontwerp van het bedrijfssysteem, waaronder de gewasrotatie, bodembeheer, ziekten en plagen bij gewassen, onkruidbeheer en gewaskeuze. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, monitort het systeem en onderzoekt hoe deze praktijken de ganse landbouwsector vooruit kunnen helpen.

Eén maal per jaar worden de geteste praktijken en onderzoeksresultaten op en begrijpelijk manier aan het brede publiek getoond.

Programma

  • 11u00 - 13u00 Machinedemo's en uitleg door experten op de velden (deel 1). U kiest zelf wat u volgt. Keuze uit oa. strokenteelt granen en peulvruchten, kruidenrijk grasland, bodemstructuur verbeteren, ...
  • 13u00 - 14u00 Netwerklunch met broodproeverij
  • 14u00 - 15u00 Toelichting belangrijkste nieuws. Vlaams minister voor landbouw Jo Brouns en experten aan het woord.
  • 15u00 - 17u00 Uitleg door experten op de velden (deel 2) U kiest zelf wat u volgt. Keuze uit oa. kikkererwten, doorzaai van rogge in klaver, oude graansoorten, ...
  • 17u00 - 18u00 Netwerkreceptie napraten met een hapje en een drankje
  • Doorlopend Markt met agro-ecologische partners uit Vlaanderen

Iedereen die wil bijleren is welkom, zowel landbouwers, adviseurs en ketenspelers als leerkrachten, beleidsmedewerkers en onderzoekers.

Locatie
Warandestraat te Hansbeke, vlakbij station Hansbeke

Inschrijven kan hier

Voor meer informatie:
ILVO
+32 9 272 23 46
dylan.feyaerts@ilvo.vlaanderen.be
www.ilvo.vlaanderen.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.