Vitelia organiseert nieuwe demodag uienteelt

Op maandag 7 augustus organiseert Vitelia Agrocultuur haar jaarlijkse demodag Uienteelt voor uientelers en akkerbouwers die uien in hun areaal overwegen.

Mts Derikx Akkerbouw uit Ysselsteyn fungeert dit jaar als gastheer en heeft een perceel voor deze demo beschikbaar gesteld. De familie Derikx heeft een akkerbouwbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de uienteelt.

Tijdens deze demodag wordt gefocust op 3 pijlers, namelijk:

  • Rassenkeuze
  • Onkruidbeheersing
  • Bemesting

Rassen van de toekomst
Op het demoveld zijn circa 20 rassen, van verschillende zaadhuizen, ingezaaid om onder dezelfde omstandigheden duidelijk de verschillen en opbrengsten in kaart te brengen. Hiervoor is bij de rassenkeuze speciaal geselecteerd op rassen die inspelen op factoren zoals klimaat, schimmelresistentie en plantweerbaarheid.

Onkruidbeheersing 'groeiende' uitdaging
Met de teruglopende beschikbaarheid en mogelijkheid om te werken met traditionele gewasbeschermingsmiddelen staan de telers voor steeds grotere uitdagingen om de onkruiddruk onder controle te houden. Mechanische onkruidbestrijding biedt nog de nodige uitdagingen en kan op dit moment nog niet gezien worden als een vanzelfsprekend alternatief. Voor deze demodag is er gedurende het groeiseizoen gezocht naar de juiste mix van mechanische onkruidbestrijding in combinatie met een beperkte hoeveelheid gewasbescherming.

Zorgvuldige bemesting
Op het demoveld is een proef aangelegd waarbij qua bemesting trapsgewijs onderscheid is gemaakt tussen de objecten. Het doel van de proef is om op basis van de combinatie bemesting, opbrengst en kwaliteit tot de beste balans te komen in de uienteelt.
Bovenstaande thema's komen allemaal tijdens de uiendag aan bod en zullen verder toegelicht worden aan de deelnemers.

Voor meer informatie:
Vitelia
Zandterweg 5
5973 RB Lottum
077 - 463 7111
verkoopagrocultuur@vitelia.nl
www.vitelia-agrocultuur.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.