Eerste traanloze Australische uien exclusief gepresenteerd bij Woolworths

Het heeft geen zin meer om te huilen om uien, want van 12 juli tot september (zolang de voorraad strekt) presenteert Australië's eerste oogst Happy Chop - Tearless Onions exclusief in de winkels van Woolworths Supermarkets in NSW, Victoria en de ACT.

Het unieke uien-ras doet precies wat de naam zegt; het is een ui die je minder snel aan het huilen maakt als je hem snijdt.

Als een natuurlijk zelfverdedigingsmechanisme laten uien een combinatie van natuurlijke chemicaliën en enzymen los, die tranen en irritatie kunnen veroorzaken wanneer een ui beschadigd of gesneden wordt. Happy Chop - Uien zonder tranen bevatten minder van deze stoffen, en deze stoffen blijven afnemen nadat ze geoogst zijn, vergeleken met gewone uien waar deze stoffen na verloop van tijd toenemen. Dit betekent dat ze na verloop van tijd meer traanloos worden.

Happy Chop - Tearless Onions zijn decennialang ontwikkeld met behulp van natuurlijke methoden, waaronder het kruisen van bestaande uien-rassen.

Woolworths Supermarkets 'General Manager Fruit & Veg, Paul Turner: "We zijn enthousiast om deze ongelooflijke variëteit aan te kunnen bieden aan onze klanten, en zo de tranen uit de maaltijdvoorbereiding te halen. Ik heb allerlei verhalen gehoord over hoe mensen tranen vermijden bij het snijden van uien - of het nu gaat om het dragen van een bril, het invriezen van uien of het dragen van een masker."

"Deze Happy Chop - Tearless Onions zijn een unieke innovatie op het gebied van Australische producten. Uien zijn niet weg te denken uit de keuken en dit is een geweldige optie voor veel mensen die in tranen uitbarsten bij het bereiden van uien. Het is alweer een andere manier waarop we onze belofte nakomen om onze klanten het beste verse fruit en groenten te bieden."

Hoewel ze minder scherp zijn, behouden Happy Chop - Tearless Onions een geweldige uiensmaak en zijn ze iets zoeter dan gewone bruine uien. Ze kunnen rauw of gekookt worden gegeten.

Happy Chop - Tearless Onions zijn 100% Australisch geteeld, exclusief voor Woolworths.

Ze zijn verkrijgbaar in 500g verpakkingen voor $ 2,50 (€ 1,51) per verpakking. Ze zijn momenteel verkrijgbaar in Woolworths Supermarkten in NSW, Victoria en de ACT tussen juli - september 2023, zolang de voorraad strekt.

Voor meer informatie:
Woolworths Group
Tel.: +61 1300 908 631
privacy@woolworths.com.au
woolworthsgroup.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.