Pouliquen, partner van het Wereldkampioenschap Sjalotten Oogsten

"Teelt van traditionele sjalotten is onderdeel van regio, cultuur en erfgoed"

De 4e editie van het Wereldkampioenschap Sjalotten Oogsten vond plaats op 8 juli in het Franse Plounevez-Lochrist (Finistère). "Sinds de eerste editie is Pouliquen, de Europese leider in de verpakking van traditionele sjalotten, partner van dit evenement. Het evenement zelf herinnert ons er op humoristische wijze aan dat de teelt van sjalotten deel uitmaakt van het erfgoed en de tradities van deze regio."

Voor de gelegenheid ontwierp Pouliquen exclusieve verpakkingen voor de 20 ton sjalotten die tijdens het kampioenschap werden geoogst.

Snelheid en efficiëntie
Tijdens het evenement moest elke deelnemer zo snel mogelijk het einde van zijn rij bereiken; een afstand van 100 meter. Knielend, staand, zijwaarts bewegend: alle technieken werden geaccepteerd. Kwaliteit en snelheid waren de selectiecriteria en dit werd gecontroleerd door een jury bestaande uit lokale telers. Tijdens de vorige editie in 2018 was het record 13 minuten en 21 seconden. Dit jaar werd de titel van wereldkampioen opnieuw opgeëist door Florian Le Jeune, met een tijd van 13 minuten en 47 seconden.

Ongeveer 50 deelnemers, waaronder een Canadees, een Roemeen en een Albanees, namen deel aan de wedstrijd. Deze vond in twee fasen plaats: een eliminatiefase en de finale met de 10 beste deelnemers.

Traditionele sjalotten geteeld in Bretagne sinds de 17e eeuw
Pouliquen is al sinds de eerste editie officieel partner van dit kampioenschap. "De teelt van traditionele sjalotten maakt deel uit van de identiteit, de cultuur en het erfgoed van onze regio. Dit wereldkampioenschap mag dan heel leuk zijn, het herinnert ons ook aan het feit dat, historisch gezien, Noord-Bretagne het land is waar traditioneel sjalotten worden geteeld. Het is een land waar kennis, ervaring en precisie elkaar aanvullen, waardoor we onze klanten producten van topkwaliteit kunnen bieden," aldus Gérard Quillévéré, algemeen directeur van SAS Pouliquen.

De stad Plounévez-Lochrist alleen al telt 70 bedrijven waar traditionele sjalotten worden geteeld. Elk jaar komen veel jonge mensen uit de streek helpen bij het planten en oogsten, om zo de traditie in stand te houden.

Exclusieve verpakking
Voor dit wereldkampioenschap creëerde Pouliquen een exclusieve verpakking om de 20 ton sjalotten die tijdens het evenement werden geoogst, te verdelen in netten van 250 gram. Een eerste verkoop vond plaats tijdens het festival. Alle winst van deze operatie zal worden geschonken aan een Franse vereniging die zich inzet voor de strijd tegen multiple sclerose.

Verpakking, gemaakt door Pouliquen, om het partnerschap met het Wereldkampioenschap Sjalotten Oogsten te promoten.

Pouliquen is vorige week begonnen met het op de markt brengen van nieuwe sjalotten. "We hebben een geweldige start gemaakt met een uitstekende kwaliteit en behoorlijke volumes, waardoor we vanaf het begin van het seizoen een dynamische markt kunnen betreden," besluit Gérard Quillévéré.

Voor meer informatie:
Gérard Quillévéré
Pouliquen
Tel.: +33 2 98 19 51 00
info@pouliquen.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.