Jungheinrich neemt roboticaonderneming Magazino over

Jungheinrich uit Hamburg neemt Magazino, een roboticaspecialist uit München, volledig over. Naast zijn belang, dat al sinds 2020 bestaat en in 2022 werd uitgebreid tot 21,7 procent, verwerft Jungheinrich alle aandelen van de oprichters en de vorige medeaandeelhouders, o.a. Cellcom, Fiege Logistik en Körber, zo meldt het bedrijf.

De transactie is direct na ondertekening deze week van kracht geworden. De partijen zijn overeengekomen de aankoopprijs niet bekend te maken. Het bedrijf blijft onder leiding staan van de beide medeoprichters Frederik Brantner en Lukas Zanger en van Dr. Moritz Tenorth.

Magazino, opgericht in 2014, heeft ongeveer 130 werknemers en daarmee één van de grootste ontwikkelingsteams van mobiele robotica in Europa. Het bedrijf biedt een technologieplatform waarmee logistieke robots ook in een gemengde mens-machineomgeving kunnen werken. Hierdoor zijn robots in staat om op intelligente wijze in het magazijn te navigeren en selectief benodigde goederen te picken en te transporteren.

Magazino's systeem en robots worden al gebruikt in magazijnen van verschillende industriële klanten, online retailers en logistieke dienstverleners. De besturingssoftware voor robots in complexe logistieke omgevingen is ook al geïntegreerd in de EAEa van Jungheinrich, een geautomatiseerde laagheffende truck die voor het eerst werd gepresenteerd op de intralogistieke vakbeurs LogiMAT eerder dit jaar.

"We werken al een paar jaar nauw samen met Magazino, we zijn op elkaar ingespeeld en communiceren goed. De chemie is gewoon goed. Nu nemen we de volgende logische stap in onze samenwerking en nemen we Magazino volledig over", aldus dr. Lars Brzoska, voorzitter van de Raad van Bestuur van Jungheinrich. "Magazino is een succesvol bedrijf met een zeer goed management en topexperts in de markt. Het heeft uitstekende softwarecompetenties en heeft oplossingen ontwikkeld die het potentieel hebben om de toekomst van intralogistiek op de lange termijn vorm te geven. Binnen Jungheinrich zullen we deze competenties benutten om samen de verdere ontwikkeling van innovatieve automatiserings- en roboticaoplossingen te stimuleren."

Frederik Brantner, CEO en medeoprichter van Magazino: "De behoefte aan magazijnautomatisering groeit voortdurend. Door robots aan te sturen in deze complexe omgeving hebben we een unieke expertise ontwikkeld die we verder willen uitbouwen. We willen onze vorige investeerders bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons hebben gesteld en voor de jarenlange succesvolle samenwerking. Ze hebben ons tot nu toe strategisch en financieel gesteund en een belangrijke bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling van ons bedrijf. Samen hebben we de basis gelegd voor het volgende hoofdstuk in Magazino's succesverhaal. Met Jungheinrich zullen we ons leiderschap op het gebied van intralogistieke technologie verder uitbouwen en ook internationaal uitbreiden."

Voor meer informatie:
Jungheinrich
H.A. Lorentzweg 3
2408 AS Alphen aan den Rijn
0172 44 67 89
info@jungheinrich.nl
www.jungheinrich.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.