Telers kunnen prijzen vanaf nu realtime noteren bij Beurs Goes

Beurs Goes is een prijsinstrument voor telers en handelaren dat al vele jaren bestaat. Tot op de dag van vandaag maken zij gebruik van dit instrument om te weten wat de te realiseren marktprijzen zijn; van week tot week. De tijd is rijp voor modernisering, zo stellen ze. Telers kunnen hun prijzen vanaf vandaag realtime noteren via de ledenapp van ZLTO. Telers noteren op basis van gerealiseerde transacties. Dit moet zorgen voor meer noteringen en een nog sterker prijsinstrument voor telers en handelaren.

Vijf stappen
In vijf simpele stappen noteren telers hun prijzen:

  1. Open Beurs Goes op de LTO Dichtbij app (te downloaden in Apple Store / Google Play)
  2. Klik op de blauwe button Transactie doorgeven
  3. Vul alle velden in, zoals transactiedatum, product, prijs, tonnage en leveringstermijn
  4. Vink het vakje aan dat de transactie naar waarheid is ingevuld
  5. De gespreksleider van Beurs Goes ontvangt automatisch de ingevulde transactie

Om telers op weg te helpen, is er een korte instructievideo in beeld gemaakt: Video instructie Beurs Goes - LTO Dichtbij app - YouTube.

Actuele prijsnotering
En dan? De gespreksleider neemt de door ingevulde transacties samen en de opgehaalde transacties van de informanten mee om tot een actuele prijsnotering van week tot week te komen. De actuele prijsnoteringen verschijnt wekelijks op maandag in de ledenapp en op de online marktpagina’s van de vakbladen.

Beurs Goes
De meerwaarde van Beurs Goes blijft ongewijzigd. Beurs Goes is een zelfstandige organisatie die prijzen noteert voor aardappelen, uien en een aantal andere landbouwgewassen. Elke week op een vast moment voeren telers en handelaren overleg om de gerealiseerde prijzen te noteren. Deze regionale beurs in Zuidwest-Nederland vormt samen met regionale beurzen in Emmeloord en Middenmeer de landelijke notering (onder meer binnen PotatoNL). Dit vormt ook een basis voor de (inter)nationale handel op termijnmarkten.

Bron: ZLTO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.