Bangladesh stelt uien- en aardappelprijzen vast

In augustus steeg de voedselinflatie in Bangladesh met 278 basispunten naar 12,54 procent, het hoogste niveau sinds oktober 2011. De prijsspiraal was meer uitgesproken op het platteland. Nu heeft de regering deze week voor het eerst de prijzen van uien en aardappelen - en ook van eieren - vastgesteld in een poging de op hol geslagen voedselinflatie te beteugelen.

Het ministerie van Landbouw heeft de prijzen van de drie producten, waarvan de prijzen de afgelopen weken hoog zijn gebleven, vastgesteld en het ministerie van Handel zal de nieuwe prijzen implementeren, zei landbouwsecretaris Wahida Akter.

Het initiatief is goed, maar er zijn twijfels over de effectiviteit," zei Ghulam Rahman, voorzitter van de Consumentenbond van Bangladesh. Hij drong er verder bij de regering op aan om de markt effectief te controleren. "Het vaststellen van prijzen moet niet zomaar gebeuren. Maar tegelijkertijd zal alleen markttoezicht geen positief resultaat opleveren, het aanbod moet ook worden vergroot," voegde Rahman eraan toe.

Bron: asianews.network


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.