Uienexporteurs in Nashik staken uit protest tegen verhoging exportheffing

Voor de tweede keer in een maand zijn groothandelaren in uien in de Nashik APMCs begonnen met een staking voor onbepaalde tijd. Ze protesteren tegen de 40 procent verhoging van de exportbelasting voor uien en zullen dit blijven doen tot december. De verhoging van de exportbelasting maakt het moeilijk om uien te exporteren en brengt enorme verliezen met zich mee voor de landbouwgemeenschap, die dit jaar al gebukt gaan onder een uitblijvende moesson.

De stakingsactie heeft angst voor tekorten en een stijging van de retailprijzen vlak voor het festivalseizoen aangewakkerd. Onder de eisen van de handelaren bevindt zich onder andere het terugdraaien van de exportbelasting op uien.

Deze week begon met iets meer dan 1.800 ton uien die werden afgezet voor ongeveer Rs 2.000 (€ 22) per 100 kg op de Nashik APMCs. De huidige retailprijzen van uien variëren tussen Rs 20-25
(€ 0,22 - € 0,27) per kg, afhankelijk van de maat en kwaliteit, in stedelijke centra zoals Mumbai.

Vorige maand voerden de uienhandelaren een soortgelijk protest uit, maar dit werd afgeblazen na tussenkomst van de Unie-minister Bharti Pawar, die afkomstig is uit het district.

Bron: in.investing.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.