NOG NIET Latere start uienoogst in Wisconsin in 2023

In Wisconsin is het aanbod van nieuwe uien stabiel en zal volgende maand toenemen wanneer de telers volop aan het oogsten zijn. "Het aanbod is deze septembermaand minder dan vorig jaar door een gebrek aan regen in de vroege zomermaanden," zegt Christine Lindner, Alsum Farms & Produce Marketing Manager.

Die regenval is ook deels de reden waarom het seizoen in Wisconsin dit jaar later begint. Historisch gezien begint de nieuwe oogst gele uien in Wisconsin de eerste week van september rond Labor Day. De start midden september betekent dat dit de eerste volle week is waarin de nieuwe oogst Wisconsin-uien wordt geteeld.

De staat voegt iets toe aan een goede oogst uit regio's zoals het noordwesten, waar ook grote oogsten zijn en een goed volume in alle maten. "Ik denk dat de algehele nationale oogst er kwalitatief goed uitziet. Alles past zich beter aan dan verwacht," zegt Lindner. "Zelfs met het gebrek aan regen in het Midwesten en het onverwachte barre weer in het Noordwesten gaat alles beter dan verwacht."

Stabiele vraag
De vraag blijft stabiel. "Consumenten consumeren het hele jaar door uien. Of je nu kiest voor een zoete, witte, rode of de altijd favoriete gele ui, uien versterken de smaak van bijna elk hartig recept. Uien passen goed bij vlees en salades, waardoor de veelzijdige ui een krachtpatser is in de keuken," zegt Lindner. Tegelijkertijd zal de vraag van klanten naar lokaal geteelde uien in combinatie met de feestdagen, een tijd waarin consumenten vaak meer uien gebruiken, ook bijdragen aan die vraag.

Dit alles zorgt ervoor dat de prijzen eerlijk blijven. "Wisconsin concurreert altijd met de prijzen in Washington, maar met het vrachtvoordeel van lokale producten zijn, wordt het allemaal goedgemaakt," zegt Lindner. Ze merkt op dat de prijzen op dit moment iets hoger zijn dan vorig jaar, maar dat zal naar verwachting over ongeveer een maand dalen.

Voor meer informatie:
Christine Lindner
Alsum Farms & Produce
Tel: +1 920 348 6774
Christine.Lindner@alsum.com
www.alsum.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.