Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees van der Meij, AGF-Online

"Waarom de markt overvoeren met Egyptische bosuien als er volop Duitse beschikbaar zijn?"

Tholen - Al vele jaren teelt AGF-Online diverse producten van Duitse bodem. in 2001 laadde Kees van der Meij de eerste twee pallets bosuien in zijn Sprinter-busje. Inmiddels worden er de hele dag door auto's gelost en staan er in Duitsland meerdere vertrekmomenten gepland, zodat de vacuĆ¼mkoelers de aanvoer bij kunnen benen.

Ook momenteel heeft AGF-Online nog volop Duitse bosuien beschikbaar. Tegelijkertijd zijn de bosuien op het moment minder goed te slijten, omdat de markt wordt overvoerd met Egyptische bosuien. "Deze brengen niks op, je komst zelfs tekort om de vracht te betalen", aldus Kees.

Hij vraagt zich af wat de meerwaarde is van deze import. "We hebben allemaal afgelopen week het bericht gezien van de Brabantse teler die geen afzet meer had voor zijn sperziebonen, omdat zijn afnemer op het laatste moment koos voor de oogst van buiten Europa. Hetzelfde zien we nu bij de bosuien. Het barst nog van de Duitse, dat is ook maar een paar honderd kilometer rijden. Maar ondanks dat iedereen de CO2-footprint hoog in het vaandel heeft staan, vinden mensen het toch nodig om met Egyptische handel te starten."

"De vraag is waarom we die moeten verkopen, zolang we volop Europees product hebben. De vraag is of het niet tijd wordt voor een importverbod voor producten van buiten Europa, anders maken we de Nederlandse en Duitse telers kapot. Met milieu en moraal heeft het helemaal niets te maken."

Voor meer informatie:
Kees van der Meij
AGF-Online
WhatsApp: 06 - 59 88 65 16
[email protected]