Uitnodiging Landelijke Uienwedstrijd 2014

DLV Plant organiseert op verzoek van de LNCN (Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland) en het Platform Nederlandse Uientelers de verkiezing van de Mooiste Bewaarui van 2014 (oogst 2013). De verkiezing vindt plaats op de Themadag Uien van de LNCN, die wordt gehouden op 29 januari 2014, van 10.00 - 14.00 uur, in de Meerpaal te Dronten. Alle telers van bewaaruien in Nederland worden uitgenodigd hun beste uien voor te stellen aan collega's en aan de inkopers van de handel.

Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen, maar het gaat vooral om de promotie, de trots op het vak en de verbetering van de kwaliteit. De teelt van uien is voor veel akkerbouwers in Nederland een belangrijk onderdeel van hun bedrijfsvoering. Alle bedrijven die te maken hebben met de ui, van toeleveranciers, teeltbegeleiders tot verwerkers en consumenten, hebben baat bij een top kwaliteit ui, hetgeen bijdraagt aan een positieve positionering van dit prachtige gewas.

Door het organiseren van een wedstrijd, waarbij de kwaliteit centraal staat, krijgt de ui de aandacht die ze verdient. Wilt u meedoen aan deze verkiezing, kijk dan deze winter voor aanmelding en tips op www.dlvplant.nl of op www.landbouwbeurs.com.

Voor deelnemers buiten midden Nederland wordt transport van de presentatie-uien geregeld door DLV Plant.

Informatie
Laurens Persoon, DLV Plant
M 06 - 5209 3673
E l.persoon@dlvplant.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018