Hybelle: de mooiste bewaarui van Nederland

Hybelle: de mooiste bewaarui van Nederland

Op de uiendag in Dronten is woensdag 29 januari het ras Hybelle van Bejo Zaden/De Groot en Slot verkozen tot de mooiste bewaarui van Nederland.

Er was dubbel succes voor zaadhuis De Groot en Slot, want het ras Hypark eindigde op de 2e plaats. In de top 6 stonden maar liefst 5 rassen van Bejo Zaden/De Groot en Slot. Dit is een mooie bevestiging van de strategie van De Groot en Slot dat men kijkt naar kwaliteit van de uien en dit weet te combineren met een goede opbrengst. De rassen zijn door een zeer vakbekwame jury beoordeeld op een 7-tal punten. Op alle aspecten scoorde het ras Hybelle van Firma Knook hoger dan een 7,7 op een schaal van 1 tot 10. De hoogste score van de jury bij deze mooie uien was bij huidvastheid. Hier scoorde Hybelle een 8,7. Dat was de hoogste score van alle rassen die waren ingebracht! Klik hier voor de complete uitslag.

We willen de familie Knook van harte feliciteren en de complimenten uitbrengen aan de deelnemers en de jury die deze wedstrijd mogelijk hebben gemaakt.

Bron: De Groot & Slot

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018