Richard Soepenberg, Frunet Bio:

"Bio-markt groeit nog steeds, met name buiten eurozone"

Tholen - "We zien al vanaf het begin van het winterseizoenveel meer vraag naar biologische groenten", vertelt commercieel manager Richard Soepenberg van Frunet Bio. "De bio-markt groeit nog steeds. Die groei zit er in heel Europa in, maar met name in de landen die buiten de eurozone liggen, zoals Scandinavische landen en Zwitserland. Een duidelijk teken, dat de Euro weldegelijk invloed heeft op de crisis. De Spaansemarkt blijft in groei nog duidelijk achter."

"De groeiheeft geresulteerd in hogere afzet in kilo's en bovendien tegen hogere verkoopprijzen. Gemiddeld liggen de prijzen momenteel 15 tot 20% hoger in de vergelijkbare periode van vorig jaar. Eenpositieve ontwikkeling. Schijnbaar ziet de consument meer en meer in welkevoordelen bio heeft ten opzichte van conventioneel en is bereid hiervoor extra te betalen", vervolgt Richard. "Frunet zelfgaat mee met de groei. De verwachtingen voor 2014 zijn hooggespannen. We hebbenklanten in heel Europa en een international team van mensen. Met eeneigen teelt "cyclo largo" tot half juli en meer en meer telers die graag willendat Frunet hun product vermarkt, groeien we ook in 2014 sterk, zo is onze verwachting."In september hebben we in Spanje extreme warmte gehad, met als gevolg dat de plantenveel vruchten hebben gegeven. Dit, in combinatie met een korte kouderegenperiode die we onlangs hebben gehad, zorgt voor tekorten bij met name dekleine tomaatjes, wat opnieuw tot hogere prijzen leidt. Bij andereproducten, zoals courgettes, waar in het begin van het seizoen een tekort vanwas, zien we deze weken overschot en verlaagde prijzen met ruimebeschikbaarheid. Dit omdat veel telers opnieuw hebben geplant en nu vol inproductie komen."


"Naast degroente hebben we ook een positief gevoel overgehouden aan het Peruaanse bio-mangoseizoen. In samenwerking met onze verlader in Nederland hebben wewekelijks en nog steeds binnenkomsten gehad in Rotterdam van Kent mango uitPeru. De prijzenliggen ook hier iets hoger dan vorig seizoen, maar hadden naar mijn meninghoger moeten en kunnen zijn, ware het niet dat er altijd wel iemand is die hetgoedkoper kan. Deverwachtingen richting het Spaanse bio-mangoseizoen zijn dat er extra veel fruitwordt verwacht na de misoogst van vorig seizoen en dat de prijzen lager zullenuitvallen. Verder zullen webinnenkort de eerste bio avocado's van onze aflader uit Peru ontvangen."

"Naast hethele bio gebeuren hebben we ons het afgelopen seizoen toegelegd op hetimporteren van ready to eat conventionele ananas uit Costa Rica. Dit is eenoverweldigend succes en ook hier gaan we verder in doorgroeien", besluit Richard.

Voor meer informatie:
Frunet Bio
Richard Soepenberg
Tel: + 34 952 52 75 10
Móvil: + 34 661 684 861
Fax.: + 34 952 52 75 11
Ctra. De Algarrobo Km. 2,5
29750 - Algarrobo. MALAGA
Richard@frunet.net
www.frunet.net

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018