(Foto)reportage minisymposium en officiële opening

Nautilus Organic 'op weg naar 2020' in nieuw kantoorpand

Tholen - Woensdagmiddag 29 januari heeft Nautilus Organic in Emmeloord haar nieuwe kantoorpand officieel geopend. Nautilus is al meer dan 27 jaar actief in de productie en verkoop van bio-producten. De coöperatie beweegt mee met de biologische branche en focust haar visie en beleid op 'Nautilus Organic op weg naar 2020'. De verhuizing van Dronten naar Emmeloord greep de coöperatie aan om met elkaar vooruit te blikken.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.


Bijkletsen voorafgaand aan het minisymposium.

Na het welkomsthapje en -drankje volgde een minisymposium. Nautilus-voorzitter Harald Oltheten deed de inleiding rond het onderwerp 'Nautilus Organic in het perspectief van een groeiende markt'. Bij het verwelkomen van alle gasten had hij speciale aandacht voor de afvaardiging van Lehmann Natur, uit Duitsland. "Het is heel mooi dat zoveel leden, sympathisanten en klanten bij deze feestelijke bijeenkomst aanwezig willen zijn."

Harald benadrukte in zijn presentatie dat Nautilus graag meedenkt en mee wil blijven bewegen. "Daarom observeren we goed wat er om ons heen gebeurd en spelen daar op in. Ik denk daarbij aan een citaat van Winston Churchill: 'To improve is to change; to be perfect is to change often'. Om te overleven moet je als coöperatie regelmatig veranderen en om je heen blijven kijken. Daarom blijven we ook in de komende jaren waarnemen, nadenken en veranderen."

Volgens de voorzitter is de grootste meerwaarde van een coöperatie overigens dat de leden kunnen blijven doen waar ze goed in zijn, het telen van biologische producten. "Laat zaken als de administratie en het verkopen maar aan Nautilus over."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.


Harald Oltheten.

Arjen van Nuland, directeur van de NCR (Nederlandse Coöperatie Raad), vertelde hoe je als coöperatie het verschil kunt maken. "Om als coöperatie bestaansrecht te houden is het essentieel om te blijven ontwikkelen." Verder adviseerde hij Nautilus om een 'coöperatieve plus' te leveren. "Dit moet je samen realiseren, met een eenduidige strategie en de focus op ledenbetrokkenheid. Betrokken leden steunen de coöperatie immers in goede en slechte tijden."

De laatste spreker was Hans Wijnants, wethouder economische zaken en financiën van de gemeente Noordoostpolder. Hij heette Nautilus van harte welkom in de regio die bekend staat om het grote aandeel in de biologische landbouw. "Dit vertellen we echter onvoldoende. De kracht van Nautilus is volgens mij dan ook dat zij dit wel vertellen. Soms is het goed om je onbescheiden op te stellen." Ook gaf Hans aan dat
het in een coöperatie de kunst is om de krachten van individuen te bundelen, maar tegelijkertijd ook te leren van elkaar. "En je moet je als coöperatie blijven onderscheiden."


Arjen van Nuland en Hans Wijnants.

Jan Sweere sloot het minisymposium als volgt af: "We hebben geluisterd naar drie verschillende visies op coöperaties, waaruit toch wel veel gelijkenissen naar voren kwamen." Vervolgens nodigde hij de toehoorders uit om mee naar buiten te gaan voor de officiële onthulling van de 'Nautilus-steen' bij de ingang en om een kijkje te nemen in het nieuwe kantoor.


De onthulling van het Nautilus-logo.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie: www.nautilusorganic.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018