Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Na zoete rode ui ook zoete roze ui?

Zo'n 25 jaar geleden ging Alistair Findlay, teler van de Britse cooperatie Bedfordshire Growers op studiereis naar Amerika, waar hij zag dat de zoete uien maar liefst 20% van de totale verkoop vertegenwoordigden. Bij thuiskomst nam hij zich voor zijn eigen gekleurde, zoete uien te veredelen bij gebrek aan geschikte producten in de markt. Na 22 jaar testen en analyseren is de eerste rode zoete ui geïntroduceerd op basis van een exclusieve overeenkomst. Dit jaar zijn er 40 ton van beschikbaar en voor volgend jaar wordt een verdubbeling van het volume verwacht.



Het grootste voordeel van de rode zoete ui is de verminderde scherpte, waardoor de tranen bij het snijden verleden tijd zijn. Op de Pyruvate-schaal van 0 tot 10 scoort de nieuwe ui een score van 2-4, terwijl 5 en hoger standaard is bij uien. Ze worden nu bij ASDA verkocht in 500 gramsverpakking. "Zoete uien hebben nu in het Britse schap een aandeel van 0,8% van het uienschap. Met gerichte consumenteninformatie willen we dit aandeel gaan verhogen met Britse uien."

Het bedrijf veredelt momenteel tevens een zoete roze ui, die klaar volgend jaar klaar is voor commerciële proeven. "Het belangrijkste is om een consistente kwaliteit te handhaven en het koopgedrag van de consumenten te analyseren. Vooralsnog is de belangstelling geweldig met interesse uit heel Europa."

Voor meer informatie:
Stephen Hedderly
Bedfordshire Growers
Tel: +44 (0) 1767 312403
Email: stephen.hedderly@bedgrow.co.uk

Publicatiedatum: