Australië: minister-president neemt hap uit rauwe Tasmaanse ui

Onions Australia zal een doos uien, een klaargemaakte maaltijd met uien en een lijst met uienrecepten geven aan de minister-president van Australië Tony Abbott. Dit alles voor een campagne om de import van uien te stoppen.

Het is onduidelijk waarom de minister-president vorige week in een ongepelde, rauwe Tasmaanse ui beet, maar het incident heeft een rage op gang gebracht om uien te eten volgens de 'minister-president stijl'. ABC Canberra radioproducent Elliot Dunn accepteerde de uitdaging en zijn poging om de ui te eten werd uitgezonden door supporterende collega's.

Het hoofd van Onions Australia, Lechelle Earl, raadt niet aan uien op deze manier te eten. Maar ze gaf toe dat ze het zelf nog niet had geprobeerd en daarom niets over de smaak kan zeggen.

Lechelle steunt de minister-president omdat hij een platform heeft gecreëerd voor de industrie. "We zijn nu al een tijd bezig met onze campagne om onafhankelijke verkopers te laten stoppen met het importeren van uien en in plaats daarvan uien van eigen bodem te verkopen. Als zelfs de minister-president een verse Australische ui rauw eet, dan bewijst dat hoe groen en schoon onze uien zijn".

"Coles en Woolworths (twee Australische supermarktketens) hebben aangegeven dat zij alleen nog Australische uien zullen aankopen. Dit steunen wij van harte, maar we moeten ervoor zorgen dat middenstanders hetzelfde gaan doen".


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018