Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uien waarvan je niet gaat huilen

Een Japans voedselbedrijf beweert een ui te hebben ontwikkeld waarvan de consument niet zal gaan tranen. House Foods Company in Tokio zegt dat ze er in zijn geslaagd om het enzym dat tranen veroorzaakt te verwijderen.
 
Door deze ontwikkeling zou het ook mogelijk moeten zijn om uien te telen die je kunnen laten lachen. Of deze uien de markt zullen bereiken, is nog onbekend volgens de woordvoerder van het bedrijf.

Voor het onderzoek naar de biochemische processen tijdens het snijden van uien hebben de wetenschappers van House Foods in 2013 de Ig Nobelprijs gewonnen. De Ig Nobelprijs is bedoeld voor een wetenschappelijke prestatie die mensen aan het lachen maakt en vervolgens aan het denken zet.
Publicatiedatum: