Tasmaanse onderzoeker wint Australische uien-award

Een Tasmaanse onderzoeker heeft de prestigieuze Reg Miller Award gewonnen voor de diensten, die hij de Australische uiensector heeft bewezen. Dean Metcalf houdt zich al ruim 25 jaar bezig met het bestuderen van uienziektes. 


V.l.n.r. Kees Versteeg, voorzitter van Onion Australia, winnaar Dean Metcalf en senator Anne Ruston, Asisstent Minister van Landbouw en Water

Het begon allemaal toen hij door een microscoop keek en een schimmel een andere schimmel zag doden. Dit bracht hem op het idee dat de schimmel - de Trichoderma - gebruikt kon worden als fungicide. De uiensector bood hem de mogelijkheid dit idee verder te onderzoeken met veelbelovende resultaten.

In 1996/97 was Metcalf getuige van de nekrot-epidemie, die de Tasmaanse uiensector het slechtste seizoen in de geschiedenis bezorgde. Hij slaagde erin de ziekte te identificeren en bijna helemaal uit te bannen. Na een verdere carrière bij het Tasmanian Plant Disease Diagnostic Lab richtte hij in 2002 zijn eigen bedrijf op. 

Binnen Metcalf Biocontrol onderzocht hij hoe Tirchoderma in grote hoeveelheden geproduceerd en daarna vermenigvuldigd kon worden via het natuurlijke verwarmingsproces van compost. Het bedrijf verkreeg een patent op het succesvolle ontwikkelde proces.

Ook in latere jaren breidde Metcalf zijn kennis over nekrot en ringrot bij uien uit. Naar aanleiding van zij onderzoek werden oppervlakteactieve stoffen aan fungiciden toegevoegd en groeide de aandacht voor het gebruik van producten, die de waxlaag van de bladen zo min mogelijk aantastten.

Voor meer informatie:
Lechelle Earl
Onions Australia CEO
Tel: +61 0458 11 11 26

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018