Bejo met vers uienconcept op Fruit Logistica

Bejo Zaden presenteert tijdens Fruit Logistica 2016 in Berlijn een aantal nieuwe concepten waaronder Delicioni, verse uien met een volle krachtige smaak en crunchy snacksticks van koolrabi. Bejo laat op deze internationale beurs voor AGF zien dat traditionele groenten zich meer en meer ontwikkelen naar gezond en trendy food.

Delicioni verse ui
Delicioni is als verse ui een uitermate interessante uitbreiding op het in de keten gangbare assortiment bewaaruien en stengeluien. De bol van de verse ui is sappig en krachtig van smaak. Het loof is mooi decoratief en ook smaakvol. Delicioni wordt in verschillende kleuren aantrekkelijk per drie in een bos gepresenteerd. Dankzij deze kleurschakering toont de verse ui zich goed op het bord en in het schap. De sappige en knapperige bite en de krachtige smaak maakt deze ui geschikt voor gebruik in salades en grillen.Kohrispy koolrabi stick
Kohrispy is gemaakt van het nieuwe ras Konan. Kohrispy is gemakkelijk in het gebruik en daarnaast zeer gezond dankzij een hoog gehalte aan vitamine C en antioxidanten. Daarmee sluit dit product goed aan bij de huidige voedingstrends. Binnen het concept thema Taste-Health-Convenience heeft Bejo nieuwe koolrabi rassen ontwikkeld – zoals Konan of de paarse Kolibri – die zich goed lenen voor rauwe toepassingen. Het vruchtvlees van de koolrabi-knol is sappig en crunchy, heeft een milde, meloenachtige geur en een zachte, zoetige smaak. Doordat gesneden koolrabi niet verkleurt, leent het zich uitstekend als kant-en-klaar product, zoals de Kohrispy snack-stick die Bejo presenteert tijdens Fruit Logistica.

Inspireren

Bejo ziet de vakbeurs als een platform voor gesprekken met partners in de keten en wil hen inspireren tot nieuwe toepassingen voor de teelt, verwerking en consumptie. Andere concepten die Bejo onder de aandacht brengt, zijn Coolwrap en Cool carrot candy (snack peen). Coolwrap is een speciaal geselecteerde platte witte kool. Deze levert door zijn vorm en fijne structuur bladeren die zeer geschikt zijn voor het maken van wraps en sushi. Coolwrap is glutenvrij en past in een koolhydraat-arm dieet. Cool carrot candy speelt in op de groeiende vraag naar gezonde tussendoortjes. Bejo toont daarvoor peenrassen die zich onderscheiden op onder meer smaak en kleur.

Future Lab
Bejo neemt deel aan 'Future Lab events' welke gehouden worden in hal 21 (Stand D-09). Future lab is een innovatief platform voor de internationale AGF handel. Woensdag 3 februari om 15.00 uur informeert dhr. Pieter Gabriëls (directeur Bejo Samen GmbH) bezoekers over de resistentie verdeling "Extremely tough – Resistance research 4.0 '. Daniëlle Bruin (Marketing & Communicatie adviseur) geeft op donderdag 4 februari om 15,00 uur een inzicht in 'Kool – trendy en gezond'.

Biologisch
Bejo loopt voorop in biologische rassen en nodigt daarom geïnteresseerden tijdens Fruit Logistica uit voor een biologisch ontbijt, op vrijdag 5 februari vanaf 09.15 uur. Tijdens dit smakelijk begin van de dag zal Bejo de laatste marktinformatie delen en nieuwe rassen uit haar biologische assortiment presenteren.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018