"Zoveel landen zoveel wensen"

Nederlandse uientelers kunnen praktisch alles volgens Gijsbrecht Gunter van de Holland Onion Association in een onlangs gepubliceerd filmpje. "Er zijn immers 130 exportbestemmingen die elk hun eigen versie van de Holland Onion nodig hebben. Nederlandse uien kunnen met een nauwkeurigheid van een halve centimeter gesorteerd worden op maat en gewicht: alle gebruikelijke sorteringen zijn mogelijk."


Zilveruitjes (28-40 mm), Klein (35-50 mm), Middelgroot (40-60 mm, 45-65 mm, 50-60 mm en 50-70 mm), Groot (60-80 mm en Super (75-105 mm). Deze afmetingen zijn de veiligste sorteermarges. "Binnen deze marges kunnen we een hele precieze sortering uitvoeren met hulp van speciale zeven om te voldoen aan de specifieke marktvraag.In Brazilië houdt men van grote uien , Senegalezen zijn meer gesteld op kleine uitjes en in Indonesie prefereert men de middelgrote geelglanzende ui", houdt Gunter de kijkers voor.

"De unieke sorteerinstallatie maakt een uiterst nauwkeurige en productvriendelijke sortering mogelijk. De valhoogten worden tot een minimum beperkt. Hollandse uien worden voorzichtig iets naar boven gegooid en vallen vervolgens zeer gecontroleerd naar voren in de juiste sorteergaten. Hierdoor ontstaat grote precisie in het sorteren."

"De schudbeweging van de zeefschermen zorgt voor een optimale verspreiding van de uien over de volledige breedte van de sorteerzeef, wat resulteert in mooie partijen gelijksoortige uien, perfect afgestemd op de specificaties van de klant. Steeds vaker gebruiken we hiervoor geavanceerde infrarood technologie. Een voorbeeld van het ingenieuze vakmanschap van de Nederlandse uienindustrie. Want de wens van de klant drijft onze ambities," aldus Gunter.Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018