Girò Italia komt met multifunctionele machine

Nieuwe groenten-en fruitverpakking Ultrabag Fashioned

"Verpakkingen leggen een link tussen vorm en inhoud en we zijn er dan ook van overtuigd dat een verpakking een krachtig hulpmiddel is. Het brengt een wereld van betekenissen over via wat we zien. Uit ervaring weten we de keuze voor het materiaal, de vorm en de kleur essentieel zijn om het imago van het product te versterken." Dat zegt commercieel directeur van Girò Italia, Franco Locati (foto rechts).

"Het doel dat we met het nieuwe Girbagger Bagging-systeem willen bereiken, is om de AGF-sector en haar klanten een efficiëntere en vooral innovatieve service aan te bieden in een sector waar we zeer gespecialiseerd zijn."

Girò Italia heeft onlangs haar eerste Italiaanse vestiging geopend in Buccinasco bij Milaan, maar toch is het bedrijf in Italië al jaren actief met verschillende logistieke centra.

Girò is een internationaal toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in verpakkingen voor groenten en fruit. Doordat er veel wordt samengewerkt met andere bedrijven, is het in staat om producten te ontwikkelen die geschikt zijn voor de verbetering van specifieke merken.

Na de lancering van de beroemde Girsac, de eerste geweven verpakking, blijft het bedrijf zich toeleggen op studie van nieuwe verpakkingsoplossingen. Ook de productie en distributie van verpakkingssystemen is een belangrijke activiteit van Girò en ook hierin streeft het bedrijf naar goede service en hoge kwaliteit.

"In samenwerking met het bedrijf Marmocchi Angiolino lanceren we een nieuw product. Het heet Ultrabag Fashioned en bestaat uit geweven net en een zeer speciale film gevormd door een laag polyethyleen en een laag van gevormd papier. Er is een speciale machine nodig voor de productie van deze verpakking." (foto hiernaast toont het Girbagger Bagging- systeem)

"Het geweven netwerk geeft het product een natuurlijker en duurzamer en in feite ook een minder industrieel aspect. Daarnaast zijn de kosten aanzienlijk lager in vergelijking met het geëxtrudeerde net dat wordt gebruikt voor de verpakking van aardappelen en uien."

"De plastic folie die aan het papier is vastgemaakt, maakt dat de verpakking er anders uitziet dan dat men gewend is. Het stimuleert onder andere een betekenis die vaak wordt vergeten, namelijk aanraking. De perceptie is dat je, door de verpakking in handen te nemen, meteen het verschil merkt. Daarvoor hoef je echt geen expert te zijn."

"We denken dat dit type verpakking onze klanten kan helpen bij de uitstraling en waardering van producten van hoge kwaliteit terwijl de kosten niet veel verschillen van die van verpakkingen.""We doen het goed op de Italiaanse markt. Het is voor ons echt een uitdaging qua innovatie in synergie met onze klanten, om oplossingen te bestuderen die geschikt zijn voor een markt met een breed scala aan uitstekende groenten en fruit. Het project, de Ultrabag Fashioned, dat we hebben ontwikkeld staat in het teken van innovatieve materialen en met grote originaliteit. Dit geeft goed het beleid van de Girò-groep weer, we streven ernaar een actieve rol te spelen in het gesprek met onze partners. We zijn dus een betrouwbare partner voor klanten in plaats van een eenvoudige leverancier," benadrukt Locati.


Window Compact verpakking

Over de samenwerking met de Girò-groep zegt Davide Marmocchi, eigenaar van Marmocchi Angiolino het volgende: "De eerste contacten met de Girò-groep zijn gelegd tijdens Fruit Logistica 2017 en wat ons het meest opviel was de competentie om belangrijke marktinnovaties in de sector verpakkingsmachines te promoten. In dit specifieke geval hebben we ons uitgerust met een multifunctionele machine, geschikt om een creatieve verpakking te maken. Dit biedt ons de mogelijkheid om de verpakking te ontwerpen en op een functionele manier aan te passen aan de boodschap die moet worden gecommuniceerd."


Ultrabag Fashioned verpakking

"De Ultrabag Fashioned is een verpakking die heel anders is dan de gebruikelijke verpakkingen. Het doet me denken aan de oude zak met een rode tabaksachtige kleur zelfs een beetje retrostijl, die in staat is om authenticiteit van smaken en kwaliteitsproducten over te brengen. Naast de Ultrabag Fashioned is deze machine bovendien ook geschikt voor Girplus- of Window Compact-verpakkingen. Die laatste wordt veel gebruikt voor het verpakken van rode uien en sjalotten en heeft een grote visuele aantrekkingskracht waarmee bevredigende commerciële resultaten worden behaald," concludeert Davide.

Contact:
Girò Italia

Via dei Lavoratori, 3/i
20090 Buccinasco (MI) - Italië
Tel.: (+39) 02 45710042
Tel.: (+39) 348 0714916
Email: mail@giropack.it
Web: www.giro.es

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018