Bijeenkomst 15 maart

De Aardappel in 2037

De aardappelbranche staat aan de vooravond van grote, allesbepalende veranderingen. Dat is de overtuiging van uw branchegenoten, die dit jaar meewerkten aan het onderzoek en de rondetafelsessie die we organiseerden. Wat betekent dat voor de aardappelketen? Hoe ziet deze er in 2037 uit? Itelligence heeft de eerste inzichten en vergezichten op De aardappel in 2037 in een visiedocument gegoten.

Verschuivingen in de aardappelbranche
Veredeling is zo'n ontwikkeling die de aardappelbranche flink gaat opschudden. De verwachting is dat Nederland in 2037 de focus verlegt naar het hightech eindproduct. De aardappelproductie verschuift deels naar andere werelddelen, waar rijstvelden plaatsmaken voor aardappelvelden.

In 2037 kunnen we bovendien niet meer heen om 'next generation genetics', oftewel DNA-aanpassingen, waarbij productkwaliteiten en de resistentie van aardappelrassen worden verbeterd. Voor ieder klimaat wordt zo een ras ontwikkeld dat daar perfect groeit. En er komen bovendien aardappels die precies aansluiten op de vraag van consumenten en verwerkers. In smaak, vorm en grootte. Daarin gaan we steeds verder.

Veredeling is slechts één van de ontwikkelingen die voor verschuivingen gaan zorgen in de aardappelbranche. En: er speelt al veel, maar er staat nog veel meer te gebeuren. Met de juiste inzet van data en technologie de hele wereld voeden. Dát is de ambitie van Itelligence . Maar die kunnen ze onmogelijk alleen realiseren. Daarom zoeken ze actief de samenwerking op. En willen ze de aardappelbranche inspireren en faciliteren om meer samen te werken, kennis te delen en vanuit gezamenlijke toekomstvisie te bouwen aan de toekomst van de aardappel.

De aardappel in 2037
Hierbij presenteren ze het visiedocument 'De aardappel in 2037'. Boordevol inzichten van professionals uit de aardappelketen, van teler tot retailer.
Download het visiedocument De aardappel in 2037

Meebouwen aan de toekomst
Nu de eerste stappen zijn gezet, is het tijd voor verdieping. Daarom organiseert Itelligence op 15 maart een volgende bijeenkomst. U bent van harte welkom! Laat u inspireren door praktijkcases over de toepassing van technologie in food&agro. En stroop vervolgens de mouwen op om gezamenlijk 3 toekomstscenario's uit te werken.

Meld u nu aan voor deze bijeenkomst

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018