Opening Hazera Crucifer R&D Station

Tholen – Hazera opende afgelopen dinsdag het nieuwe Hazera Crucifer R&D Station. Het onderzoeksstation biedt de state-of-the-art faciliteiten die veredelaars nodig hebben om veredelingsprocessen te versnellen en te verbeteren. Meer licht, meer ruimte, technologie en faciliteiten zorgen voor optimale werkomstandigheden waarin zowel planten als medewerkers opbloeien, zei onderzoeksdirecteur Rik van Wijk.


Rik van Wijk (onderzoeksdirecteur), Rami Dar (CEO Hazera), Jelle Beemsterboer (gemeente Schagen) en Philippe Aymard (CEO Limagrain) verrichtten de openingshandeling

Versnellen
"Telen is niet meer het nobele werk van een geïsoleerde teler. Technologie en kennis worden steeds belangrijker", aldus Rik. Elk land, elke regio en elke markt heeft weer zo zijn specifieke wensen. Via verdelingsprogramma's proberen de zaadproducten zo goed mogelijk aan te sluiten. Onderzoeksteams van Hazera staan daarom in nauw contact met allerlei partijen in de keten. Ontwikkeltrajecten zijn echter lang. Voor twee jarige gewassen als de brassica's duurt een ontwikkeltraject zeker 10 tot 15 jaar. Door in te zetten op fundamenteel onderzoek naar plantencelbiologie en fytopathologie hoopt Hazera dat traject te versnellen. Naast een groot kassencomplex is er veel labruimte voor onderzoek ingericht.

Rik van Wijk, onderzoeksdirecteur: "Meer ruimte en licht voor medewerkers en de planten."

Crucifere groenten
Het research en development station in Warmenhuizen richt zich op de veredeling van crucifere groenten, groenten met een kruisvormig blad/stam/knop patroon. Spitskool, waaronder ook een rode spitskool, en radijs zijn paradepaartjes van Hazera in deze groep. Hazera heeft daarbinnen een belangrijke marktpositie opgebouwd. Spitskool is een gesloten keten, in radijs heeft Hazera een voorsprong door uniforme en snelgroeiende rassen die niet snel springen in de koeling. Sluitkool is een brassicasoort waar Hazera meer concurrentie in ondervindt. "De eisen aan sluitkool zijn heel divers en marktafhankelijk. Voor Nederland als handelsland is ultra lange bewaring heel belangrijk, terwijl in Oost-Europa de grote witte kolen gewenst zijn", zei Marion Visser, commercieel manager Benelux en Scandinavië.

Rami Dar (CEO Hazera), An Michiels (Head R&D) en Rik van Wijk

Opening
Als openingshandeling werd een kool door het management team van Hazera en de Limagrain group waar Hazera onderdeel van is, doormidden gekliefd. Limagrain is een coöperatie opgezet door telers. "Deze investering is gedaan met het oog op de lange termijn. We zijn een organisatie voor en door telers en richten onze bedrijfsvoering in op de lokale behoeften en cultuur. Daarom hebben we in deze faciliteit in Nederland geïnvesteerd", zei Philippe Aymard, director of Limagrain.


Philippe Aymard (CEO Limagrain) en Rami Dar (CEO Hazera)


De nieuwe locatie in Warmenhuizen


Feestelijke openingsreceptie met genodigden


Genoeg ruimte voor alle gasten om bij te pratenEen stukje historie, de goede rassen bewaarkool van de gebroeders Broersen die het fundament van Hazera legden in 1938.


Hazera maakt deel uit van de Limagrain group en is onderdeel van Seed Valley


Tekening van het Hazera Crucifer R&D Station


Voor meer informatie
Hazera
Caroline Schonck
T: +31162690952
M:+31634595265
E: Caroline.Schonck@hazera.com
www.hazera.com
 Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018