China: Witrot aangetroffen in knoflookvelden

Onlangs is bekend geworden dat er witrot is aangetroffen bij verschillende knoflookplantages in de Chinese stad Jinxiang in de provincie Shandong.

Het weer van de afgelopen weken was vochtig en met 20 °C relatief warm. Dat zijn ideale weersomstandigheden voor de verspreiding van witrot. Witrot is te herkennen aan bruine plekken bij de wortelen van het knoflook. De rotte plekken verspreiden zich geleidelijk aan over de gehele bol. Het knoflook raakt hierdoor bedorven en kan dan niet meer worden geoogst of afgezet.


Een knoflookbol aangetast door witrot"Deze week hebben we de plantenziekte aangetroffen op verschillende plekken in plantages vlakbij Jinxiang. De gevolgen voor de oogst van dit jaar kunnen zeer ernstig zijn. Telers kunnen mogelijk de helft of zelfs meer van hun totale knoflookopbrengst verliezen. Als een plant door witrot is aangetast, ontkiemt deze niet," legt Steven Zhou van het exportbedrijf Bestway Group uit. "Planten, die zijn aangetast door witrot, zijn niet geschikt voor de oogst."

Het grootste deel van de nieuwe knoflookoogst van Shandong wordt over zes weken binnen gehaald. Dit gebeurt tussen het midden en het einde van mei.

In verband met het enorme overschot aan knoflook in het seizoen van 2016-2017 zijn de prijzen voor Chinees knoflook op dit moment laag. Als de witrot zich over Shandong verspreidt en meer plantages worden aangetast, zal de prijs van knoflook dit jaar waarschijnlijk stijgen.
Voor meer informatie:
Steven Zhou
Bestway Group
JinXiang City, Shandong Province, China
Tel: +86 537 8788989
Mobile Phone number: +86 15263788088
Skype: zhoukezhan
Whatsapp/Wechat: +86 15263788088

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018