Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tolsma verkoopt volautomatische aardappellijn tijdens handelsmissie in China

De recente handelsmissie naar China is een succes geworden voor de Nederlandse agrofoodsector. Dat is de conclusie van een telefonische rondgang langs deelnemers aan de reis (8-13 april). Tijdens de missie zijn nieuwe contacten gelegd en afspraken gemaakt over onderlinge handel.

Eerder maakte het ministerie van LNV al bekend dat Nederlandse bedrijven tijdens de missie voor bijna 200 miljoen euro aan samenwerkingsakkoorden hebben gesloten. Belangrijke handelsafspraken zijn gemaakt op het terrein van onder meer babyvoeding, teelt onder glas, pluimvee, opslag en verwerking van aardappels, veredeling en landbouwkundig onderzoek.

Erwin van den Berg van Tolsma-Grisnich (bewaren, verwerken en verpakken van agrarische producten) spreekt over een succesvolle missie. Dit bedrijf uit Emmeloord is al meer dan 25 jaar actief in China en heeft daar ook een eigen vestiging. "Het bezoek was erg zinvol, zegt Van den Berg. "We hebben bijgepraat met bestaande klanten en enkele nieuwe afspraken gemaakt."

In aanwezigheid van minister-president Rutte heeft Tolsma-Grisnich een contract ondertekend met een Chinees bedrijf over de levering van een volautomatische lijn voor het ontvangen, wassen, sorteren en verpakken van aardappelen. De installatie kan 30 ton aardappelen per uur verwerken.

Volgens Van den Berg biedt China enorme afzetmogelijkheden voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de aardappelketen. "China is in de wereld verreweg het grootste aardappel producerende land. De Chinese regering wil de productie fors verhogen. Met zo'n handelsmissie wordt aan Nederlandse bedrijven de kans geboden zichzelf in de schijnwerpers te zetten. De aanwezigheid van ministers werkt dan erg positief."

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: