Hoogvliet wil in vijf jaar verdubbelen

Dankzij het nieuwe distributiecentrum in Bleiswijk kan Hoogvliet het aantal supermarkten 'rustig verdubbelen'. Dat laat oprichter Leen Hoogvliet weten in het Algemeen Dagblad. Hoogvliet startte in maart met de bouw van het nieuwe DC dat naar verwachting in 2020 wordt opgeleverd. De locatie in Alphen aan den Rijn sluit dan.

Hoogvliet heeft de ambitie om, binnen het bestaande marktgebied, in vijf jaar vijftig procent te groeien. "De cirkel van ons gebied maken we nog niet groter", aldus de oprichter. Voor de komende twee jaar zitten volgens hem al acht nieuwe supermarkten 'in de pijplijn'. Vanuit het nieuwe DC kunnen straks 150 supermarkten worden beleverd.

Volgens Leen Hoogvliet heeft het thuisbezorgen van boodschappen nu prioriteit. "Daar praten we het meeste over en daar verliezen we het meeste geld mee", stelt hij. Thuisbezorging zal volgens hem nooit meer dan vijftien procent van de markt innemen. "En dan moeten we nog zien dat we er geld aan gaan verdienen, anders houdt het op. Een supermarkt is ook een ontmoetingsplaats. En mensen willen dingen voelen en zien."

Bron: Algemeen Dagblad

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018