Indiase regering laat 58 uienbewaarcellen bouwen

De regering van India is van plan om 58 nieuwe uienbewaringsfaciliteiten te bouwen met een gezamenlijke capaciteit van 1,8 miljoen ton. Het afgelopen jaar werd er door de staat €12,6 miljoen besteed aan de tuinbouwsector.

In het seizoen 2018-2019 droegen chilipepers €1,3 miljard aan het GVA (bruto toegevoegde waarde) bij, bananen €1,43 miljard, gevolgd door mango's met €759 miljoen. Prakasam, Kadapa en Anantapuram waren de best presterende regio's onder deze tuinbouwprogramma's.

"We moeten het ondernemerschap onder telers stimuleren. Zij hebben de meeste kennis van gewassen. We richten ons op een groei van 25% in alle parameters," liet de minister weten.

K.S Jawahar Reddy, staatssecretaris (Plattelandsontwikkeling) legde uit dat het Panchayat Raj Information System (PRIS) een dynamisch middel is om de grootste indicatoren in de plattelandsregio's in kaart te brengen. Onder PRIS worden de gegevens van 870.000 huishoudens op het platteland bijgehouden op basis waarvan het beleid uitgestippeld kan worden. Het middel is ook te gebruiken bij het berekenen van belastingen en uitbetalingen.

Van de geplande 56.735 km aan verharde wegen die er aangelegd worden, waren er eind maart al 39.116 km voltooid.

Ministerie van Landbouw
Chandrababu Naidu evalueerde de vooruitgang en bijdrage van de landbouw aan de economie waarbij West-Godavari de grootste bijdrage aan het GVA leverde, gevolgd door Gubtur en Kurnool. De minister werd ook geïnformeerd over het Andhra Pradesh Drought Mitigation Project (APDMP) dat bedoeld is om 1,6 miljoen gezinnen weerbaarder te maken tegen de droogte.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018