Kom meedenken over verbetering en monitoring biodiversiteit in het agrarisch gebied!

Uitnodiging symposium Boer Proof Natuur op 6 juli

Op vrijdag 6 juli organiseert Bayer Agro Nederland samen met een aantal studenten van de HAS Den Bosch het symposium 'Boer Proof Natuur'. Tijdens dit symposium gaat men op zoek naar natuur en natuurmaatregelen die passen binnen de gemiddelde agrarische bedrijfsvoering en kijkt men hoe de biodiversiteit op het bedrijf goed in beeld gebracht kan worden. 

Biodiversiteit
Bayer Agro Nederland: De biodiversiteit in agrarisch gebied gaat achteruit. Dat is zonde omdat de natuur mooi en nuttig is. Boeren en akkerbouwers kunnen wat aan deze achteruitgang doen. De agrarische natuurcollectieven zijn hier een mooi voorbeeld van. Hier werken boeren samen aan het verbeteren van de natuur. Dit kost echter tijd en vraagt aandacht waardoor het niet voor iedere boer weggelegd is. Boeren zijn net burgers; we vinden de natuur allemaal belangrijk maar de mate waarin we daar in het dagelijks leven invulling aan kunnen en willen geven verschilt per persoon. 

Het zoeken is dan ook naar natuurmaatregelen die ieder boer past. Wat kan ik doen als ik de natuur wel belangrijk vind maar niet de tijd en kennis heb om het veel aandacht te geven? Wat voor bomen kan je het beste op het erf planten? Welke planten kan je zaaien? Wat voor nestkastjes moet je ophangen? Hoeveel tijd kost het om alles te onderhouden? Hebben dit soort maatregelen eigenlijk wel zin?

Tijdens dit symposium kijkt Bayer Agro Nederland naar maatregelen en methoden die passen binnen de gemiddelde agrarische bedrijfsvoering en die met weinig moeite in stand gehouden kunnen worden. 

Programma
Vanaf 12 uur bent u van harte welkom op de Forward Farm in Abbenes (Kaagweg 50), waar Bayer Agro Nederland een broodje klaar heeft staan. Het start om 13.00 uur met drie inspirerende presentaties en gaan uitsluitend het veld in voor een demonstratie en dialoog. Klik hier voor het hele programma.

Aanmelden
Aanmelden kan via deze link. Omdat het aantal plaatsen voor het symposium beperkt is, geldt deelname op basis van volgorde van aanmelding.

Bron: Bayer Agro Nederland

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018