Primeur op Proef de dag: Van Iperen lanceert online TT+-omgeving

Op 27 juni organiseert Van Iperen voor de derde keer het evenement Proef de dag in Oude-Tonge. Tijdens dit evenement voor de akkerbouw toont de groeispecialist de resultaten van diverse gewasproeven. Daarnaast is er aandacht voor de laatste ontwikkelingen in bemesting, precisielandbouw, rassenkeuze en gewasbescherming. Dit jaar is er een primeur tijdens het evenement: de lancering van de nieuwe online TT+-omgeving. Als onderdeel van het succesvolle precisielandbouwconcept TT+, ondersteunt de nieuwe omgeving de teler op geheel eigentijdse wijze in het maken van betere teeltbeslissingen. Daarbij wordt de teler geheel ontzorgd. De online TT+-omgeving wordt deze dag voor het eerst aan het grote publiek getoond.

Lancering online TT+-omgeving
Voor precisielandbouw kunnen bezoekers van Proef de dag terecht op het TT+-plein, waar uitgebreid aandacht wordt besteed aan het TT+-concept van Van Iperen. Binnen het concept werkt de teler samen met teeltadviseurs en precisielandbouwspecialisten en wordt actuele teeltkennis omgezet naar teeltbeslissingen in de vorm van taakkaarten. Op Proef de dag kunnen telers zelf een taakkaart maken.

Met de lancering van de online TT+-omgeving biedt Van Iperen akkerbouwers een centrale plek om data op een eenvoudige manier te combineren, analyseren en te communiceren. De TT+-omgeving is te benaderen via Mijn Iperen, de persoonlijke online dienstverlening van Van Iperen. De online omgeving draait volledig in de cloud en is ook in het veld benaderbaar via tablet of telefoon. Met deze stap voegt Van Iperen een nieuwe dimensie toe aan haar advisering en beoogt plaatsspecifiek werken bereikbaar te maken voor iedere teler.

Proef de dag
Van Iperen biedt akkerbouwers tijdens Proef de dag de kans om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen over de teelt en alles wat daarbij komt kijken. Nieuw dit jaar is dat ook gasten uit de tuinbouwwereld aanwezig zijn en er een speciale tuinbouwexcursie wordt gehouden. Van Iperen speelt een verbindende rol tussen de twee sectoren, die veel van elkaars manier van telen kunnen leren en daarom baat hebben bij deze kruisbestuiving. 

Proef de dag start om 15:00 uur met de informatiemarkt. Van 15:30 tot 18:00 en van 19:00 tot 22:00 uur zijn er rondleidingen over het proefveld. Om 18:00 uur start de lezing van Lindert Moerdijk, directeur sales bij MSP Onions uit Nieuwdorp. Hij geeft zijn visie op de afzet van uien voor dit teeltseizoen. Akkerbouwers kunnen hun spuitlicentie verlengen in de categorie Teelt.

Voor het evenement is een speciale website gelanceerd, waar alle informatie te vinden is: www.iperen.com/proefdedag

Van Iperen, groeispecialist sinds 1921
Al generaties lang zorgt Van Iperen als Nederlands familiebedrijf met haar klanten voor de groei van gezonde én renderende gewassen. Op een manier die goed is voor mens, dier en plant. Van Iperen deelt de passie voor de groei van gewassen met haar klanten. Het bedrijf begeleidt klanten bij een integrale aanpak om gewassen te voeden, versterken en beschermen. Dankzij unieke kennis fungeert de organisatie als toonaangevende kennisbank voor agrarisch Nederland.

Voor meer informatie:
Van Iperen Oude-Tonge
Energiebaan 15
3255 SB Oude-Tonge
T +31 (0)187 618 555Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018