Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
MB Koeltechniek verder als MB-Omnivent Cooling

“Bewustzijn duurzaam koelen neem toe”

MB-Omnivent Cooling , specialist op het gebied van industriële koeling van voedingsmiddelen, maakt deel uit van Omnivent Techniek bv. De marktleider in de bewaartechniek voor agrarische producten, zoals aardappelen, uien en winterpeen zag in MB Koeltechniek bv een waardevolle aanvulling als specialist in de koeltechniek. “In samenwerking met Omnivent bieden wij al jaren maatwerk producten voor de bewaring van aardappelen en uien. Daarnaast hebben we onze eigen projecten voor het gekoeld bewaren van groenten, fruit, vlees en vis”, vertelt Cor van Maanen van MB Koeltechniek bv. “Om de synergie te vergroten en de uitstraling in binnen- en buitenland te verbeteren, is besloten om per 1 januari 2019 verder te gaan onder de divisie naam Omnivent Cooling bv. Vanaf dat moment zullen we dan ook gezamenlijk onder de handelsnaam Omnivent naar buiten treden.

Omnivent Cooling bv legt de focus op duurzame koelsystemen door efficiënt energieverbruik met gebruik van voedselveilige en milieuvriendelijke producten. Peter merkt op dat de transitie naar een andere manier van koelen in volle gang is. “Alleen al in het afgelopen jaar hebben we meerdere projecten met CO2 installaties uitgevoerd. Ook bieden we oplossingen met Ammoniak of Propaan als natuurlijk koudemiddel daarin toegepast. Subsidie blijft een belangrijke trigger maar we merken echt dat het bewustzijn voor milieuvriendelijke oplossingen toeneemt. Ook het condens drogen bij de bewaring van aardappelen en uien is sterk in ontwikkeling” Deze nieuwe techniek” waarbij systeemwarmte wordt hergebruikt en men niet meer afhankelijk is van buitenlucht, wordt volgens Cor van Omnivent Cooling steeds vaker toegepast.

Bewaarautomatisering flexibel voor toekomst
OmniCuro, de bewaarautomatisering van Omnivent, is het antwoord op de groeiende vraag naar snel en overzichtelijk inzicht in bewaardata. Met dashboards, notificaties en slimme advieswizards is OmniCuro een uitkomst bij het optimaliseren van resultaten in de bewaring. Dankzij de online updates van de automatisering hebben OmniCuro gebruikers continu de meest actuele bewaarcomputer en kunnen toekomstige ontwikkelingen eenvoudig doorgevoerd worden. Met behulp van de online support en portalfunctie kunnen de specialisten van Omnivent bovendien meekijken in de actuele situatie van de betreffende bewaring en ondersteunen bij keuzes bij het bewaren. Omnivent maakte voor OmniCuro gebruikers een handige app die geschikt is voor Android en iOS devices. Deze app wordt getoond tijdens de Interpom naast ondermeer vernieuwingen van de OmniFan en OmniBreeze.

Per 1 januari 2019 wordt het nieuwe adres van Omnivent Cooling: Veldweg 20C, 5321JE in Hedel

jac.schoenmakers@omnivent.nl
Cor.van.maanen@omnivent.nl