Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking Aeres Emmeloord en het bedrijfsleven

Aeres MBO Emmeloord is dit schooljaar begonnen met haar nieuwe opleiding Plant & Business, voorheen bekend als de opleiding Akkerbouw. De huidige opleiding was gericht op de bedrijfsopvolger en sloot niet meer aan bij de instroom. Jongeren zijn meer breed georiƫnteerd en nemen niet automatisch het bedrijf thuis over. Bovendien komen deze leerlingen niet meer automatisch alleen uit de agrarische hoek: ze hebben steeds meer een diverse achtergrond. Ook vraagt de agrofoodsector om breed opgeleide medewerkers. Het is dus een goed moment om de opleiding inhoudelijk te actualiseren en te verbreden.

Bedrijfsleven
Omdat die goede aansluiting met het bedrijfsleven (en daarmee met de toekomstige arbeidsmarkt van de leerlingen) van groot belang is, heeft Aeres Emmeloord zelf initiatief genomen om de praktijk bij de opleiding te betrekken. Via het Agrofoodcluster heeft zij ondernemingen actief benaderd om mee te denken en te helpen bij de ontwikkeling van de nieuwe opleiding. Dit samenwerkingsverband van bedrijven en organisaties in de open teelt heeft 14 van zijn leden bereid gevonden om tijd, expertise en faciliteiten beschikbaar te stellen. Deze projectpartners krijgen invloed op de ontwikkeling van het lesprogramma door kennis van de inhoud, de uitvoering en betrokkenheid bij de evaluatie van Plant & Business.

Subsidie
Het ontwikkelen van een nieuwe opleiding is kostbaar, en daarom is door de school en het Agrofoodcluster een subsidieaanvraag gedaan bij het Regionaal Investeringsfonds (RIF) van het ministerie van Onderwijs. Deze aanvraag is onlangs toegekend, waardoor er een flinke impuls gegeven kan worden aan de ontwikkeling van de agri- en foodsector in de Noordoostpolder. Er is met het opstarten van Plant & Business overigens niet gewacht op de toekenning van de subsidie. Het eerste jaar van de opleiding 29 leerlingen is in september van dit jaar van start gegaan. Naast de meer praktijkgerichte input biedt de nieuwe opleiding de studenten de vrijheid om te kiezen uit een van de vijf toekomstgerichte uitstroomprofielen. De specialisaties zijn samen met het bedrijfsleven vastgesteld en daardoor zeer relevant.

Voor meer informatie:
Rein van de Wal"
Aeres
+31(0)622 388 997
r.van.de.wal@aeres.nl 

Publicatiedatum: