Onkruid bestrijden met microgolven

Australische telers hebben binnenkort een nieuw wapen in de strijd tegen onkruid. Graham Bodie van Melbourne University ontwikkelde een technologie waarmee onkruid vernietigd kan worden door blootstelling aan microgolven. De technologie, gebaseerd op een gewone huishoudelijke magnetron, werd eerder dit jaar gedemonstreerd op de AUSVEG Future Technologies Seminar. 

De onkruidvernietiger is gemonteerd op een trailer die voortgetrokken wordt door een tractor en vuurt microgolven van lage intensiteit af op onkruid in de grond, waardoor het verschrompelt en dood gaat. 

"Nu veel soorten onkruid een resistentie tegen traditionele gewasbeschermingsmiddelen ontwikkelen is een alternatieve niet-chemische methode om destructieve onkruidplagen tegen te gaan, zeer welkom," aldus Hugh Gurney, woordvoerder van AUSVEG. 

In de Australische sector is veel interesse in de nieuwe technologie. Veel grote telers zien het potentieel. "De Australische landbouwsector bewijst opnieuw innovatief te zijn. Vaak breidt deze technologie zich uit als de standaard voor telers over de hele wereld," aldus Gurney.
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018