vraag naar boerderij-automaten groeit door diefstal:

“De economie wordt slechter, maar de mensen ook”

Tholen - Een opvallende advertentie in ons advertentieaanbod: firma Bernie Holdijk en firma Raveling bieden een gereviseerde aardbeien-, eieren-, tomaten-, of fruitboerderijautomaat aan. Het bedrijf merkt dat de vraag naar de apparaten in de afgelopen jaren behoorlijk is gestegen. “De economie wordt slechter, maar de mensen ook. Er wordt veel meer gestolen”, vertelt Bernie Holdijk. Via hun website bieden Holdijk en Raveling tweedehands boerderijautomaten aan. Wat er in kan? “Noem maar op, je kunt het zo gek niet bedenken. Van paprika’s tot komkommers, het gaat er allemaal in. Ook eieren, aardbeien en kersen”, vertelt Berrie Holdijk. BR-Automaten levert alleen tweedehandse machines. Holdijk: “Nieuw zijn ze 7000 tot 9000 euro. Wij gaan van 1500 tot zo’n 2500.” Nu is het nog relatief rustig bij het bedrijf. Pas eind maart begint de drukte. “Het loopt het hele jaar wel, maar van eind maart tot augustus rennen ze echt de loods uit.” 

Diefstal

De machines koelen en beschermen het product. Die bescherming wordt steeds belangrijker, merkt Holdijk, die zo’n acht jaar in de business zit. De vraag groeit en dat is niet alleen omdat mensen eenvoudig wat aan huis willen bijverdienen. “De economie wordt slechter, maar de mensen ook. Er wordt veel meer gestolen. Eerst hadden mensen een koelcel naast het huis en een bakje waarin het geld werd gelegd. Maar alles wordt weggehaald. Niet alleen het product, maar ook het geld. Dat horen we wekelijks”, verklaart Holdijk de groei. “Met zo’n machine moet je wel betalen.” 

Ook de klimatologische bescherming is belangrijk. Verschillende machines kunnen op verschillende temperaturen koelen. Dat begint bij een graad of drie. “Vooral voor de aardbeien. Maar de komkommers en paprika’s mogen ook gewoon gekoeld zijn.” De machines moeten wel onder een afkapping staan, niet vol in de regen, en mogen buiten blijven als het vriest. “Ze verwarmen niet, maar in een tuinhuisje blijft het echt wel goed”, besluit Holdijk. 

Voor meer informatie: 
Bernie Holdijk
BR Automaten
Bogaardslaan 14
7339 AH Ugchelen 
Tel. 055 - 53 46 066

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018